Kisić Tepavčević: Značajan broj hospitalizovanih među djecom

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 sedmica u

Region

Foto izvor: Tanjug

Zamenica Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je da u starosnoj grupi od 20 do 49 godina ima oko 65 odsto ukupnog broja hospitalizovanih.

Ne postoji nijedan uzrast koji je bezbjedan. Svi koji nemamo imunitet, a izlažemo se jesmo osjetljivi – poručila je.

Ona savjetuje roditelje da ne vode djecu na mjesta sa povećanim rizikom od zaraze.

Preporuka je da roditelji ne dovode djecu u situacije sa povećanim rizikom. Da ne idu sa njima u redove gdje je veći broj ljudi. Svaki vid mehaničke zaštite jeste zaštita koja sprječava mehaničku barijeru, za sprječavanje infekcije. Sve ove maske nisu 100 odsto djelotvorne. Moramo da vodimo računa da ne dovodimo sebe u situacije povećanog rizika – izjavila je.

Iznijela je podatke o hospitalizovanima, prema kojoj 65 odsto hospitalizovanih pripadaju starosno grupi od 20 do 49 godina.

U periodu od 14. juna do 14. jula, najveći broj hospitalizovanih je u uzrasnoj grupi od 30 do 39 godina, svaka četvrta osoba koja je hospitalitovana pripada ovoj grupi. Iza nje je grupa od 40 do 49 godina, svaki peti je iz ove grupe. Na trećem mjestu je uzrast od 20 do 29 osoba, kojih je oko 20 odsto – rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da je u uzrasnoj grupi od 50 do 59 godina je 13,9 odsto, od 60 do 69 godina 9.8, od 70 do 79 godina 4.5, preko 80 godina 1.5 odsto pacijenata.

Takođe u uzrasnoj grupi od 0 do 9 godina je 2.3 odsto, a u uzrasnoj grupi od 10 do 19 godina 4.4 odsto pacijenata – zaključila je ona.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider