Jedan skeč “Nadrealista” se nije ostvario: Nele Karajlić kaže da još nije kasno

Izvor: novosti.rs/redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Region

Nele Karajlić tvrdi da je Jugoslavija vještački srušena, spolja, uprkos opštim tvrdnjama da je ona vještački stvorena.

“Ako se automobil dva puta slupa, a procjena štete izađe na 100 odsto, da li je kriv automobil ili čovjek koji ga je vozio? Ne postoji država na svijetu koja nije vještačka. Država i jeste nešto što prkosi prirodi čovjekovoj. Jugoslavija je i nastajala i nestajala u određenim okolnostima. Ako sa jedne strane stavimo one koji su bili za nju, a sa druge strane one koji su bili protiv nje, vidjećete koliki je to nesrazmjer u kvalitetu i ozbiljnosti u korist onih koji su stajali iza ideje o zajedničkoj državi Južnih Slovena”, rekao je Nele u razgovoru za “Novosti”.

On je ispričao kako se prije neki dan sjetio skeča “Nadrealista” o poslednjem Evropljaninu koji od užasnog rata beži u Jugoslaviju.

“To je jedan od rijetkih skečeva koji se još nije ispunio, ali ne znači da neće. Teško je, međutim, pronaći razlog zbog čega Evropa teško funkcioniše. Ipak su to zemlje i narodi koji imaju duboku samosvijest i veliki demokratski potencijal, sa snažnim talentom za organizaciju, a ipak teško funkcionišu zajedno. Kad se oni rasipaju kao riža, šta onda da se očekuje od Južnih Slovena?”, rekao je Nele Karajlić.

Ovdašnji narodi, međutim, ne mogu jedni bez drugih, smatra on.

“Nisam ja glup frajer koji ne zna koliko su jaki i otrovni animoziteti što vladaju među balkanskim narodima, nepodnošenje, čak i mržnja, koju sa Zapada potpiruju kada godm im se digne. Ali nema napretka na ovim prostorima, ni u ekonomskom, ni u političkom, ni u kulturnom smislu, bez nekog oblika saradnje među Srbima, Bošnjacima i Hrvatima. Što prije to shvatimo, prije ćemo biti u stanju da prihvatimo posljednjeg preživjelog iz Evropske unije. Kao u našem skeču iz 1989. godine”, rekao je Nele.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider