Francuskom humanitarcu Albanci prijete smrću!

Izvor: Srbija Danas

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Region

Foto izvor: Novosti.rs

Osnivač humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon oglasio se o prijetnjama nakon reportaže o životu Srba na KiM u francuskom listu “Figaro”.

– Proalbanski francuski novinari su pobjesnili nakon članka o Kosovu “Figarou” – napisao je Gujon na Tviteru.

Šta je pisalo u reportaži francuskog humanitarca, detaljnije pročitajte OVDЈE.

On je naveo da su se poslije teksta na meti našli on i Žan Kristof Bison, zamjenik glavnog urednika Figaroa, koji je pisao reportažu na deset strana pod naslovom “Srpski duh otpora”.

– Posljedice: Kristof Bison je dobio prijetnje smrću dok mene razvlače po internetu nazivajući me francuskim Miloševićem, fašistom i ruskim špijunom. Nije lako biti na strani istine. Ali nećemo odustati – dodao je Gujon na svom nalogu na Tviteru.

Reportaža o životu Srba na KiM objavljena u francuskom listu “Figaro” istinski govori o humanitarnoj situaciji u srpskim enklavama na KiM, izjavio je ranije Gujon.

On je dodao da zasluge za reportažu idu trojici hrabih novinara francuskog magazina, ocjenjujući da nije lako na Zapadu, u Francuskoj, biti objekativan kada su u pitanju ispolitizovane teme.

– Oni su napravili fenomenalnu repotažu koja istinski govori o humanitarnoj situaciji u enklavama na Kosovu i Metohiji – ocenio je Gujon.

Istakao je da je “Figaro” najčitaniji i najprodavaniji časopis u Francuskoj i da će svaki čitalac imati priliku da se upozna sa onim što se dešava na KiM već 20 godina.

– Saznaće da je srušeno 150 crkava i manastira, saznaće kako žive danas, 2019. godine, Srbi u selu Novake kod Prizrena, kako žive monasi u Visokim Dečanima, zašto su i dalje vojnici Kfora oko manastira Visoki Dečani i zašto moraju da čuvaju taj dragulj srpske istorije – naveo je Gujon.


Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider