Dodik: Srbija i Srpska su jedno

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Region

Foto izvor: Srna

U Narodnom pozorištu u Beogradu večeras je svečano, uz intoniranje himni Republike Srpske i Srbije, otvorena manifestacija “Dani Srpske u Srbiji”, u prisustvu zvaničnika Srpske i Srbije.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras, otvarajući manifestaciju, da su Republika Srpska i Srbija jedno, da će biti jedno i da ih ništa ne može zaustaviti.

Kada bih išao do kraja mogao bih da govorim o tome da jesmo jedno i da ćemo biti jedno i da nas ništa ne može zaustaviti, ni teški politički okršaji koje vodimo u Republici Srpskoj u gotovo neprijateljskom okruženju već dvadesetak godina boreći se za svoj politički status, autonomiju koju smo osvojili – istakao je Dodik. 

On je u pozdravnom govoru obraćajući se prisutnima u Narodnom pozorištu u Beogradu naglasio da su dio jednog naroda, jedne kulture, jedne vjere. 

Dio smo jedne bliskosti po kojoj izgleda da se mnogo i poznajemo, a nikad nije dovoljno da se dovoljno upoznamo i saznamo više o nama i to je smisao ovih dana našeg dolaska iz Republike Srpske, ako se to tako, uopšte može nazvati, ovde u Srbiju i mogli bismo zamoliti organizatore, ako je moguće za inicijativu koju bi svi podržali da umjesto `Dani Srpske u Srbiji budu `Dani Srpske i Srbije jer je to jedinstvo koje moramo da njegujemo – naveo je Dodik.

Svečanom otvaranju, pored zvaničnika Republike Srpske i Srbije, prisustvuju i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, članovi diplomatskog kora, članovi Srpske akademije nauka i umetnosti i Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, generali vojske i policije, istaknuti umjetnici, naučnici, sportisti.

Ova manifestacija, koja građanima Srbije svake godine putem zanimljivih programa predstavi kulturu, umjetnost, nauku, prosvjetu i privredu Republike Srpske, ove godine će imati 24 programa u više od 30 izvođenja u 21 gradu i opštini u Srbiji – od Subotice do Vranja, od Užica do Vršca.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider