Djevojka iz koje je “progovarao đavo” pronašla spas u manastiru Ostrog

Izvor: ATV

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Region

Foto izvor: N.N.

Kada posjetite Ostrog, čućete ljude koji govore “Idemo kod sveca”. Računa se, kao da je sveti Vasilije živ, u stvari, vjeruje se da njegov duh obitava u manastiru, a da božje čudo pokreće i njegovo tijelo. Jedno svjedočenje o tome ispričao je vjernicima 11. novembra penzionisani vladika Atanasije, govoreći o djevojci koju je obuzeo bijes, a sveštenstvo je spas zatražilo od Svetog Vasilija.

Za nesrećnicu su bližnji pomoć najprije potražili u hercegovačkom manastiru Žitomislić.

Pričali su mi oci, ovdje, ostroški, da su doveli jednu djevojku opsjednutu bijesom iz našeg sela Žitomislića. Čitali su oci u manastiru Žitomisliću molitve, pa me zove iguman Danilo šta da radimo? Vodite ga, rekoh, svecu –  započinje penzionisani vladika Atanasije pred vjernicima, i to prije samo četiri dana.

Odupirala se, nastavlja on, a đavo progovara iz nje: “Neću ja tamo, tamo će mene zaklati!”

Ali su došli. Doveli su je ovdje, ona se naslonila na kovčeg i plakala, plakala dugo i onda su je sveli dolje da se odmori. Kada su sišli, biješe naroda ispod stepenica, jedna žena poviče: “Ko je kadio? Sve miriše na tamjan!” Očigledno je da je sveti Vasilije – prenosi ovo svjedočenje vladika.

Djevojka je, prema priči Atanasija, počela da povraća.

– Što kaže narod, da crijeva povrati.  Kad se smirila vrate je, prenoći ovdje i vrati se potpuno zdrava u Žitomislić i udala se poslije nekog vremena. Eto, tako Bog djeluje kroz svoje čudotvorce, to je prisustvo božje. Vjera jeste prisustvo božje u nama i ne može zlo đavolje u svijetu nadvladati Boga, ne može ni u nama nadvladati, jer je Bog jači od njega – naglasio je Atanasije.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider