Desetine hiljada ljudi ispred hrama u Podgorici, kijevski mitropolit predvodi litiju (VIDEO)

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Region

Foto izvor: in4s

Mitropolit kijevski Onufrije danas će predvoditi litiju ulicama Podgorice, a ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja se okupilo oko 70.000 ljudi.

Onufrije sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i više arhijereja Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije i Srpske pravoslavne crkve (SPC) služi liturgiju u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, koja je počela u 9 časova, a nakon toga će predvoditi litiju do manastira na Nemanjinom gradu.

Kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), Onufrije povodom slave MCP učestvuje u proslavi praznika Svetog Simeona Mirotočivog u Podgorici, prenose podgoričke Vijesti.

Njegova posjeta, kako piše na sajtu MCP, “ujedno je i podrška borbi za odbranu svetinja u Crnoj Gori“.

Ranije danas saopšteno je da je crnogorska policija zabranila je danas ulazak u državu vjernicima iz Srbije i Republike Srpske.

Kako je prenijela podgorička Pobjeda, pozivajući se na neimenovani izvor, ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen nijednoj osobi za koju se ustanovi da ide na današnji skup SPC.

Nećemo dozvoliti ulazak ni organizovanim grupama koje dođu autobusima, kombijima. Bezbjednosna procjena je da im ne treba dozvoliti da uđu u našu zemlju – rekao je izvor lista.

Večernje novosti prenijele su da u Crnu Goru nije dozvoljen ulazak članovima beogradskog muškog hora i da su oni vraćeni sa graničnog prelaza Јabuka.

Srpska pravoslavna crkva obilježava danas praznik Svetog Simeona Mirotočivog (Stefan Nemanja), a u okviru njega i litiju, koju zovu “krsni hod“.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider