Bljesnula fontana na Slaviji(VIDEO)

Izvor: b92.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Region

Fontana na Slaviji će “najnormalnije raditi” od utorka, a moći će normalno da funkcioniše i zimi jer ima ugrađene grijače.

To je istakao gradski menadžer Goran Vesić, dodajući da će u Beogradu večeras biti održana generalna proba muzičke fontane na Slaviji.

“Ova fontana ima svoje grijače, to znači da će ona raditi i zimi, i sve do minus 20 stepeni ona najnormalnije radi. To je jedina takva fontana u ovom dijelu Evrope”, naglasio je Vesić za Studio B.

On je dodao da je fontana, čija je izgradnja koštala 1,8 miliona evra, proizvedena u Grčkoj.

Iako je generalna proba zakazana za večeras u 21 sat, prve probe su održane sinoć, a Vesić je rekao da je muzika koju su prolaznici mogli da čuju ista ona koja će biti emitovana narednih 15 dana.

“To su četiri numere koje smo izabrali zajedno sa ljudima koji su proizveli fontanu. Ona je proizvedena van Srbije, u Grčkoj, a sprema se plejlista sa pjesmama koje se tiču Beograda i u narednih 14 dana počeće da se emituje muzika”, ponovio je Vesić naglasivši da je vrijeme potrebno kako bi se uskladila melodija sa “koreografijom mlaznica”.

Prema njegovim riječima, muzika će biti emitovana dva puta dnevno tokom radnih dana, odnosno od devet do 11 sati prepodne i od 20 do 22 sata uveče, a vikendom od devet do 12 i od 18 do 22 časa.

On je dodao da će se u parku, koji će biti izgrađen između Kralja MIlutina i Slavije, nalaziti i totem, koji će tokom vikenda dva sata biti otvoren za djecu kako bi pokretom ruke mogla da mjenjaju visinu slapova.

“Ovaj totem je sad ovdje, a nalaziće se u parku koji će biti između Kralja Milutina i Slavije. Taj park počećemo da radimo kada budemo počeli da radimo rekonstrukciju same Slavije i taj park će biti urađen do kraja oktobra i tada će taj totem biti tu”, rekao je Vesić.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider