Aleksandar Vučić ima ozbiljan problem

Izvor: Agencije/redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 years u

Region

Srpska napredna stranka i predsjednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbjeđivanju većine u parlamentu kada je riječ o izglasavanju Ane Brnabić za premijera, prenose agencije, navodeći da će zbog toga biti odložena sjednica Skupštine Srbije.

U toku dana je održana i sjednica beogradskog odbora SNS-a. “Pred predsednikom Vučićem i strankom su problemi koji se tiču obezbeđivanja većine u Parlamentu. U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbedivanje te većine”, rekao je za “Blic” funkcioner SNS Nebojša Stefanović.

On dodaje da sa sigurnošću može da kaže da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, da više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlic. Prema njegovim riječima, zbog cijele situacije Vučić i SNS tokom nedjelje će se baviti učvršćivanjem većine.

“Ako većinu uspemo da obezbedimo, možemo da očekujemo da sednica Skupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova premijerka počne tokom narednog vikenda”, rekao je Stefanović. On ističe da je Vučić odlučan i istrajan u svom predlogu, kao i da ga neće mijenjati ni po koju cijenu, “jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabić već i predsedniku Vučiću”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider