Stvarno vas je dosta !

Izvor: pismo čitalaca

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Pismo čitalaca

Dragi sugrađani,

„Naše vođe“ vlasnici političkih partija SDA, HDZ, SNSD i dijelom SDS-a na nivou BiH, u entitetima Republika Srpska i Federacija BiH, konstantno pokazuju svoju bezobzirnost, ogrezlost u kriminalu i nezajažljivost u svojoj ekonomskoj i političkoj moći, koristeći pasivan odnos građana, posebno mladih i nezaposlenih, penzionera, boraca i porodica poginulih boraca i invalida.

Oprobanim receptima „papaka“, rasturili su udruženja penzionera, sindikate, studentske organizacije, boračke organizacije i stvorili političko – mafijašku hobotnicu, koja pljačka milijarde maraka naših budžetskih sredstava.
Da bi sačuvali svoju mafijašku tvorevinu BiH u institucije izvršne i zakonodavne vlasti zapošljavaju, preko svojih konkursnih komisija i Agencije za državnu službu, djecu, rodbinu i stranačke poslušnike kako bi isti izvršavali njihove zadatke i bili glasačka mašina za izbore.

Nama mladim i nezaposlenim građanima BiH ostavili su iluziju da sanjamo o danu kada ćemo biti u prilici da ostvarimo pravo na rad, pravo na zasnivanje porodice, pravo na potomstvo, pravo da doživimo dan kada naši roditelji, bake i dede ne troše svoje minimalne, mukom zarađene plate i penzije za naše preživljavanje.
Do tog nedostižnog dana, preko svoje korumpirane policije, tužilaštava i sudova, kroz prste nam gledaju kako u sve većem broju krademo, bavimo se prostitucijom, dilujemo jeftine narkotike ili ih sami uživamo.

Za one građane koji nisu ili ne žele da upadnu u ove zamke, ostavili su prohodne „izlaze“ za Zapadnu Evropu.

Dragi naši sugrađani, krajnje je vrijeme da se otrijeznimo i „izađemo“ iz ove nametnute virtuelne BiH i da svjesni svih svojih nedaća i opasnosti koje nam prijete od naših političkih i kvazi nacionalnih „vođa“ i na izborima kažemo:

Dosta je političko – mafijaške tiranije
– Hoćemo pravo na rad
– Hoćemo porodicu
– Hoćemo zdravstvo u kojem ima ko da nas liječi i u kojem mogu svi da se liječe
– Hoćemo održiv penzioni fond u kojem naši roditelji mogu da ostvare minimum svojih životnih potreba, a sutra i mi
– Hoćemo školstvo u skladu sa 21. vijekom
– Hoćemo policiju, tužilaštva i sudove koji rade u interesu prava i pravde, a ne u interesu mafijaške hobotnice
– Hoćemo transparentno trošenje opštinskih, kantonalnih, entitetskih budžetskih sredstava i sredstava na nivou BiH
– Hoćemo politike i političare koji će omogućiti život u BiH bez nacionalnih tenzija i rata
– Hoćemo politike i političare koji imaju viziju, znaju i mogu napraviti ekonomski održive opštine, entitete i BiH

Još energičnije na izborima treba da kažemo:

Dosta vas je!
– Dosta je naše pasivnosti!
– Nećemo živjeti od milostinje roditelja!
– Nećemo krasti!
– Nećemo ići putem droge!
– Nećemo u pečalbu!
– Nećete nas više pljačkati!
– Nećemo VAS!

Zbog svega ovoga izađimo masovno na izbore i glasajmo za politike i političare koji imaju viziju i mogu je sprovesti u našem interesu!

Prevarena omladina mafijaške države BiH

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar