Saopštenje za javnost

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Pismo čitalaca

С обзиром да су на сједници скупштине општине Пале изнијете нетачне оцјене и квалификације од одборника скупштинске већине Извјештаја о раду установе овим путем као директор установе желим да информишем јавност о стварном стању и изнесем истину.

Изнесене су сљедеће неосноване тврдње, прво да је превелики буџет установе?! Предлагач буџета општине чији је саставни дио и буџет за ЈУ Дјечији центар „Бубамара“ Пале је начелник општине, а скупштина општине је исти усвојила једногласно, тако да не стоји ова тврдња, нарочито што нису изнијети никакви основани показатељи, чак напротив из дискусија се видјело да одборници не владају материјом и немају знање о томе, сем просте критике.

Сљедеће питање-критика је било зашто је велики број волонтера? Не сматрамо да је велики број волонтера, с обзиром на обим посла, наш став је да се омладини треба указати прилика да дође до практичног искуства, те омогући полагање стручног испита, а истовремено волонтери значајно помогну и унапријеђују рад наше установе.

Критика је била и наводно велико издвајање за материјал за васпитно образовни процес. С обзиром да ми имамо велики број васпитних група сматрамо да су издвојена средства сасвим скромна, те да их треба и повећати.

Сљедећа критика је била издавајање из буџета за топли оброк. Исхрана у вртићу је прилагођена у складу са смјерницама министарства просвјете и културе, а капацитети кухиње нису прилагођени за исхрану радника.

Важно питање на коме је скупштинска већина инсистирала је поређење са вртићем Патријарх Павле, те клубом за дјецу Цврчак.Прво и основно, оснивач вртића Патријарх Павле није општина као што је код нас случај, него Српска Православна Црква и они се финансирају путем гранта и од уплате родитеља, а комплетно нов објекат је изграђен и потпуно опремљен средствима Владе Србије и Кабинета Предсједника РС, те као такав предат на кориштење. Из тога се да закључити да је њихов систем пословања битно другачији од нашег.

Кад се тиче приватног клуба за дјецу можемо рећи да се ради о установи комерцијалног карактера, самим тим разлика у односу на нас је што смо ми установа од посебног јавног интереса за општину Пале и некомерцијалног карактера.

Одборник скупштинске већине је предложио да се средства од наше установе преусмјере на асфалтирање улица. Вјероватно ће народ имати више користи од комада асфалта, него од улагања у образовање своје дјеце.

Позивамо заинтересовану јавност да прочита интервју са директорицом установе на сљедећем линку  гдје могу наћи све потребне информације о томе шта је све урађено у протеклом периоду.Одборнике критичаре позивамо да дођу у установу и увјере се у тачност наших навода и спознају да њихова критика није на мјесту. 

Директор ЈУ Дјечији центар „Бубамара“ Пале

Славка Брезо

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider