Saopštenje Udruženja djece poginulih boraca “Nasljeđe”

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 mjeseci u

Pismo čitalaca

Пресуда хашког трибунала није ништа ново за Србе. Од свог оснивања све је било усмјерено на то да се Срби прикажу као кривци за рат, а сви остали као жртве. Таква је и ова пресуда. Срби су вјековима били на страни правде и заштитници Европе, можемо слободно рећи. Нестало нас је пола народа кроз вијекове борећи се против зла и неправде, а за слободу, вјековна огњишта, храбро и часно.

И у Одбрамбено-отаџбинском рату Стали смо на пут зла, бранећи своју отаџбину и слободу, бранећи народ од зла како нам се не би поновили страховити злочини из прошлости. Због тога, на крају су настрадали многи. Једни на ратишту, а други у судовима, баш као и последњи, Први Предсједник Републике Српске, Радован Караџић. Истина и правда нам се чине недостижним сада, али се не могу сакрити и изаће на видјело кад тад. На крају посвећујемо ове стихове настале у минутима након пресуде, а који на посебан начин сажимају све речено.

Срами се Европо

Бранили те вијековима.
Крварили ријекама.

Животе дали морима,
Први стали пред злотворима.

Од Светог поља,
Преко великих ратова.

Страдали праведно,
Прекланих вратова.

Јуначки синови
На силе љуте.

Храбро ишли,
Чували ти скуте

За правду, слободу
Неста нас пола.

Ал никад јаче
Не јаукнусмо од бола.

Кад нас ти, 
на правди Бога

Изда и стаде 
поред онога.

Што те туко, клао
И сатирао

Са злочинцима,
А против савезника,

Искриви правду и
Праведника

Своју браћу,
истине борце

Продаде за интерес 
и проклете новце.

Нек су ти пусти
Ал до потоњег дана

Воњаћеш смрадом
Соптвеног срама.

Срами се Европо…

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar