Da li su ugrožena prava djece OŠ ”Aleksa Šantić” ?

Izvor: pismo čitalaca

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Pismo čitalaca

Foto izvor: Ilustracija

Proteklih dana u redakciju nam se javilo nekoliko roditelja OŠ ”Aleksa Šantić” u Vojkovićima, izražavajući zabrinutost zbog mogućeg ugrožavanja prava njihove djece.

Smatramo da su ti pozivi i pisma upućeni iz najplemenitjih poriva sa ciljem zaštite djece, a kako smo upoznati cijeli slučaj će biti prijavljen prosvjetnoj inspekciji dok je u toku potpisivanje peticije protiv te potencijalno štetne i protivzakonite odluke o kojoj se govori i u sljedećem pismu jednog od uznemirenih roditelja.

Pismo i priloge prenosimo u cjelini:

“Učenici 7 – og razreda pobjegli su sa zadnjeg časa fizike prije 15 dana u OŠ Aleksa Šantic Vojkovići. U normalnim sredinama se tako nešto sankcioniše neopravdanim časom a kod nas direktor i ostala b….a od nastavnika djecu kazne mimo svakog zakona i osnova sa smanjenjem vladanja na ” ne zadovoljava”!

Djeca, zbog izostanka sa jednog časa mimo svakog propisa se tako užasno kazne. Takodje takva kazna ne bi se smjela izreći bez znanja roditelja, a oni odluku donose bez kontakta sa roditeljima i postom pošalju odluku. Takodje bjeg sa jednog časa navode kao teški prekršaj, sto nije ni u kom slučaju! Molim da ovo istražite i naravno objavite kako nas sistem brzo i složno kažnjava našu djecu a oni koji su puni raznih prestupa vrlo složno štiti. ”

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider