Žrijeb ponovo spojio Majdova i Igolnikova

Izvor: SportDC

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 days u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Cees de Haan

Reprezentativac Srbije u džudou, Nemanja Majdov, nastupiće naredne sedmice na Mastersu u Dohi.

Takmičenje koje se obično održava krajem godine, kao završni Masters koji okuplja najbolje džudiste, ovaj put je pomjeren zbog pandemije koronavirusa za početak januara, te će na jednom mjestu okupiti najbolje borce svijeta, koji će imati veliki motiv da zablistaju na početku godine, a naročito oni koji još uvijek nisu sigurni u odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Borac iz Istočnog Sarajeva nema taj pritisak na svojim leđima, on je odavno već u normi za Olimpijske igre, a u Katar je otišao sa željom da još jednom potvrdi svoju klasu.

Voljom žrijeba, Nemanja Majdov je slobodan u prvom kolu kao nosilac, a onda ga čeka bolji iz duela Gruzina, Laše Bekaurija i Izraelca, Lija Kohmana. Žrijeb je htio da mu u liniju dođe i Rus, Mihal Igolnikov, koji ga je u novembru savladao u finalu Evropskog prvenstva, pa će naš džudista, ukoliko se dođe do te borbe, biti u prilici da se revanšira Rusu.

Igolnikov će, da bi došao do borbe sa Nemanjom, morati savladati prvo Ukrajinca, Kveđauja Nhabalija, a potom i boljeg iz duela Amerikanca Koltona Brauna i Kazahstanca, Islama Bozbajeva.

Kategorija do 90 kilograma na rasporedu je u srijedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider