Veliki uspjeh takmičara iz Srpske: Zlato za Matića, srebro Bujaku

Izvor: Glas Srpske

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Ostali sportovi

Foto izvor: Glas Srpske

Članovi džijudžicu reprezentacije Republike Srpske, koji su ujedno i članoi Džiudžicu kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, Lazar Matić i Davor Bujak osvojili su zlatnu, odnosno srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore, koje je juče završeno na Kritu.

Na šampionatu na kojem je nastupilo 49 takmičara iz 24 zemlje Matić je do zlatnog odličja u kategoriji kadeta preko 81 kilograma zabilježio četiri pobjede.

Prvo je pobijedio domaćeg borca Petrosa Touloudida, zatim Rusa Ivanja Kljukina, te još jednog Grka Aleksandrosa Kotanidisa i u finalu još jednog Rusa Vadima Nikolajeva.

Presrećan sam zbog zlata, koje će mi sigurno biti veliki podstrek u daljoj karijeri. Mečevi su bili naporni, ali sam uspio da sam sebi, ali i rivalima dokažem koliko vrijedim – naglasio je Matić.

Bujak je nastupio takođe u kadetskoj konkurenciji, kategorija do 81 kilograma i u prvom kolu je savladao Grka Mihaila Gaganisa. U polufinalu je bio bolji od predstavnika Srbije Andrije Bogdanovića, a u borbi za najsjajnije odličje poražen je od Rusa Aleksandra Viskrevčeva.

Momci su pokazali koliko vrijede. Pored njih dvojice nastupili su još kadetkinja Isidora Dragišić, juniorka Željana Klincov, te juniori David Balaban i Dejan Golijan, ali nisu uspjeli da dođu do odličja – naglasila je sekretar Džijudžicu saveza Republike Srpske Nataša Prpić.

Predstavnici Džijudžicu saveza RS podnijeli su kandidaturu za organizaciju prvenstva Balkana i Svjetskog kupa za nade, koji bi u septembru iduće godine trebalo da budu održani u Banjaluci uz učešće 1.000 takmičara.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider