U Palama završen devetomjesečni projekat animiranja djece da se bave sportom

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Ostali sportovi

Foto izvor: srna

Oko 250 djece sa područja opštine Pale učestvovalo je u proteklih devet mjeseci u projektu “Sport art Pale” koji je realizovalo Udruženje za pomoć i razvoj “Hajde” iz Sarajeva, s ciljem animiranja djece da se bave sportom.

Projekat vrijednosti 48.000 KM dio je Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /Reload/ koji finansira EU i opština Pale sa učešćem od 20 odsto, a sprovodi Razvojni program UN /UNDP/.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović pohvalio je organizatora i nastavnike koji su dali doprinos da se djeca uključe u sport, te zahvalio UNDP-u i Reloadu što su se Pale našle među 21 opštinom u BiH koje učestvuju u ovom projektu.

“Imali ste primjer da vidite koliki su doprinos dala djeca na uređenju sportskih terena na fudbalskom stadionu Romanija oslikavanjem tribina. Zadovoljni smo što su se djeca angažovala u sportskim disciplinama i udaljavaju se od savremenih problema tehnologije”, istakao je Jugović.

Predsjednik Udruženja za pomoć i razvoj “Hajde” Lejla Brulić rekla je da je danas bila završna manifestacija na kojoj je oko 120 osnovaca paljanskih škola, djece i omladine sa posebnim potrebama pokazalo svoje sporstke vještine.

“U okviru projekta koji je trajao devet mjeseci, imali smo učešće oko 250 djece, mladih ljudi sa područja opštine Pale koji su se bavili sportom, zdravim životom, te animacije i radionice. Izvršena je i rekonstukcija tribina na fudbalskom stadionu Romanija urađenim muralima”, naglasila je Brulićeva.

Terenski saradnik Regionalnog programa lokalne demokratije na Balkanu Emir Bašić naveo je da je zadovoljstvo vidjeti još jedno od Udruženja sa područja opštine Pale da privodi kraju svoje aktivnosti.

“Kroz projekat želimo da osiguramo da se novac budžetskih sredstava dodijeljuje transparentno i da svaki građanin ima uvid na koji način se troše sredstva iz javnih budžeta”, naveo je Bašić.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar