U Palama održano Prvenstvo BiH u karateu

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Ostali sportovi

U organizaciji Karate saveza BiH, KK „Romanija“ i Karate saveza Republike Srpske danas je u SPC „Peki“ u Palama održano Prvenstvo Bosne i Hercegovine u karateu. Takmičenje je održano za djecu uzrasta od 8 do 14 godina i ove godine je okupilo preko 772 takmičara iz 100 karate klubova BiH.

Trener KK „Romanija“ Pale, legendarni Momir Popović istakao je da je današnje prvenstvo do sada najjače državno prvenstvo u karateu.

„Mislim da će uzrast koji se danas takmiči, pioniri i poletarci, ostvariti zavidne rezultate“, istakao je Popović i naglasio da je organizacija prvenstva dodjeljena klubu „Romanija“ jer dvoranski uslovi ispunjavaju sva očekivanja.

„Mi smo se potrudili uz pomoć Karate saveza RS i Karate saveza BiH da sve dobro organizujemo. Imamo 8 borilišta sa 50 zvaničnih sudija. To je dostojno Balkanskog i Evropskog prvenstva“, rekao je Popović.

On je istakao da KK „Romanija“ nastupa sa 12 takmičara, i da se nada da će i na ovom prvenstvu biti najbolji, jer su i na Prvenstvu RS osvojili 12 zlatnih medalja.

Sportski direktor Karate saveza BiH Rajko Radonjić rekao je da je nakon godinu dana od objedinjenja karate sporta u BiH, Karate savez BiH organizuje po prvi put takmičenje za djecu.

„Potrudili smo se da organizacija bude na najvišem nivou, i da bude u kategoriji najboljih organizacija. Ovo je jedna jako lijepa sportska priredba, ima dosta publike i djece“, kaže Radonjić.

Radonjić je istakao da će rezultati sa ovog takmičenja biti kriterijumski za izbor reprezentacije BiH za Balkansko prvenstvo, koje će se održavati u Turskoj.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović naglasio je da je SPC „Peki“, konačno napunjen onoliko koliko se od njega očekuje, jer su obje tribine u funkciji.

Želim da se zahvalim KK „Romanija“ koji je kao organizator preuzeo veliki teret, jer je danas prisutno 100 klubova i preko 700 takmičara. Svi ti takmičari zajedno sa svojim trenerima i sudijama su smješteni na području Pala već 2 dana, i svi smještajni kapaciteti su popunjeni“, naglasio je Jugović i dodao da se nada da će ovo prvenstvo u budućnosti biti praksa, i da bude primjer dobrog odnosa prema sportu.

 

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider