Trka kroz Srbiju – od Istočnog Sarajeva do Novog Sada

Izvor: Glas Srpske

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Ostali sportovi

Foto izvor: Glas Srpske

Drugu godinu zaredom start biciklističke trke kroz Srbiju biće u Istočnom Sarajevu, dok će cilj ovaj put biti u Novom Sadu.

Iako je do juna ostalo još mnogo vremena, organizatori su uradili dobar dio posla kada je u pitanju određivanje rute trke. Direktor trke Vladimir Kuvalja i sportski direktor Saša Gajičić obišli su potencijalne gradove domaćine, a ono što je najbitnije znaju mjesto starta i cilja trke.

Veliko zadovoljstvo mi je što mogu da potvrdim da će otvaranje jubilarne 60. trke ponovo biti u Republici Srpskoj. Sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Mladenom Vukovićem imali smo odličnu saradnju minule godine i složili smo se da nastavimo u istom pravcu. Sa druge strane, kada smo prezentovali vlastima Novog Sada ideju i kada su vidjeli kakva je to ustvari trka, koliko ima učesnika iz koliko svjetskih zemalja, odmah su pristali. Do kraja februara znaćemo kompletnu rutu, a trka će najvjerovatnije imati četiri etape kao prošle godine. Posebno smo srećni da svi gradovi koji su jednom prihvatili domaćinstvo rado nastavljaju saradnju, što je dokaz da itekako osjete pozitivne efekte dolaska nekoliko stotina biciklista i njihove pratnje u svoj grad – rekao je Kuvalja.

Trka kroz Srbiju vozi se od 1939. godine i najprestižnija je u ovom dijelu Evrope. Ovogodišnja se održava u junu, a već su stigle prijave 35 ekipa.

Novi Sad je veliki grad, ima šta da ponudi kako turistima, tako i sportistima i mislim da će kako početak, tako i završnica trke biti pravi spektakl. Dobra realizacija prethodne trke doprinela je da imamo jako veliki odziv ove godine, tako da ćemo imati privilegiju da od 35 ekipa izaberemo 25 koliko će startovati na našoj trci – rekao je Gajičić.

Čelnici biciklističkih saveza Srpske i Srbije poseban akcenat u 2020. godini, stavljaju i na biciklističku trku „Beograd – Banjaluka” koja će se voziti u aprilu.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider