Tomić: Moramo psihički odmoriti

Izvor: Sport DC

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Ostali sportovi

Foto izvor: Sport DC

Rukometaši Slavije nemaju mnogo vremena za predah. Već u srijedu u tuzlanskom Mejdanu Sokolovi će drugi put u osam dana odmjeriti snage sa Slobodom. Za razliku od prošle sedmice kada su u Kupu BiH odlučili da nastupe u kombinovanom sastavu, u Slaviji ovaj put idu kompletni, sa ciljem da odigraju što bolje i pokušaju sa drugog uzastopnog gostovanja donijeti što bolji rezultat.

Trener Slavije, Goran Tomić, ističe da ih sigurno u Tuzli čeka jedna teška utakmica protiv dobrog rivala, ali da se nada najboljem

Sigurno da nas čeka teška utakmica. Znamo da je Sloboda jedan skup kvalitetnih igrača, koji igraju dobro kući i pred svojom publikom. Nama je cilj da se psihički dignemo poslije poraza u Gornjem Vakufu. Mislim da smo doigrali dobro i nismo zaslužili da izgubimo. Moramo psihički odmoriti i pokušati osvježiti glave i pokušati odigrati jednu dobru utakmicu. Obećavati bodove u Tuzli bi bilo neodgovorno, ali sigurno možemo obećati borbu, dobru partiju i nadamo se najboljem – rekao Tomić.

Iza Slavije su dvije emotivno jako teške utakmice. Prvo ona luda utakmica protiv Izviđača i podjela bodova 16:16, a onda i poraz od Sloge u Gornjem Vakufu- Uskoplju u jako čudnom finišu.Svjestan je i Tomić da to može uticati na ekipu, posebice utakmica protiv Sloge.

Poslije Izviđača nije ostavilo puno traga. To se moglo vidjeti po treninzima i po pristupu utakmici u Gornjem Vakufu. Strah me da će više ova utakmica ostaviti traga i uticati na ekipu. Izviđač je kvalitetna ekipa, mi smo se nadali pobjedi, ali smo pobjedu ispustili, međutim ne treba zaboraviti da smo mi i na kraju stigli taj gol zaostatka i na kraju je ta podjela bodova realna. Strah me, kažem, utakmice u Gornjem Vakufu. Momci su dali 300%, imali smo dva razlike u finišu i izgubili. Ne bih govorio o razlozima poraza, to ćemo mi između sebe u klubu govoriti.

Utakmice na svako tri dana iziskuju dosta potrošnje. Za i sam trener Slavije da je fizička priprema rukometaša sada na pravom ispitu i da će finiš jesenjeg dijela sezone biti jako naporan.

Dobro je to pitanje. Ono što nam ne ide u prilog je što mi igramo utakmice sa malim rosterom igrača, 8-9 igrača, i to je veliki udar i na fiziku i na psihu igrača. Pokušaćemo da odgovorimo zahtjevima, ekipa jeste umorna, ali pokušaćemo kroz neke lakše treninge da regenerišemo ekipu. Mislim da će nam to sada biti jedan problem.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider