Sve spremno za Kup RS za rukometaše, četiri ekipe se bore za trofej

Izvor: N.N.

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 sedmica u

Ostali sportovi

Foto izvor: Ilustracija

Sve je spremno za zvršni turnir Kupa Republike Srpske za rukometaše koji će se odigrati za vikend u Doboju saopšteno je iz Rukometnog saveza RS.

Prva polufinalna utakmica na programu je 12. sepetmbra od 17 časova kada će se sastati Sloga (Doboj) – Leotar (Trebinje), a od 19 časova igraće Borac m:tel (Banjaluka) – Lokomotiva (Brčko). Oba susreta će biti prenošena putem Facebook stranice Rukoemtnog saveza RS i na TV Simić.

Finale je na programu 13. septembra od 17 časova uz direktan prenos na RTRS.

– Sve je spremno za ovogodišnju završnicu Kupa Republike Srpske. Obezbijeđeni su pehari i medalje kao i novčane nagrade za pobjednika Kupa (2.000 KM) i poraženu ekipu u finalnom susretu (1.500 KM). Očekujemo da će ovo biti istinski rukometni sepktakl i siguran sam da će utakmice biti kvalitetne i zanimljive – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i zahvalio se Željki Cvijanović, predsjednici Republike Srpske koja je i ovog puta prihvatila da bude pokrovitelj Kupa.

U nedjelju će od 11 časova biti održana sjednica Upravnog odbora RS RS, a dva sata kasnije izvještajna sjednica Skupštine.

– Dosta smo uradili za protekle dvije godine od kada je novo rukovodstvo na čelu sa mnom preuzelo brigu o Rukometnom savezu Republike Srpske. O svemu tome upoznaćemo članove Skupštine na kojoj ćemo, između ostalog, obaviti izmjene i dopune Statuta – rekao je Umičević.

Dodao je da od Vlade RS očekuje da novčano pomogne rukometni sport, sa akcentom na tri kluba koja su se našla u teškoj situaicji.

– To su Leotar iz Trebinja, Derventa i Slavija iz Istočnog Sarajeva koji su bili upitni za nastup u Premijer ligi BiH. Istrajaću u tome da od Vlade Republike Srpske dobijemo novčanu pomoć kako bismo značajnije pomogli sve naše klubove – istakao je Umičević.

On je dodao da je i sve spremno za završnicu Kupa Republike Srpske za rukometašice koja će se održati 19. i 20. septembra u Banjaluci.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider