Stefan Majdov šampion Srbije, Mandić i Krsmanović bronzani

Izvor: sportdc.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Ostali sportovi

Džudista Crvene zvezde, momak iz Istočnog Sarajeva, Stefan Majdov, okitio se titulom seniorskog šampiona Srbije u kategoriji do 81 kilograma na prvenstvu održanom u Vršcu.

On je tako nastavio dominaciju porodice Majdov u srpskom džudou, budući da šampionska kruna u kategoriji do 81 kilograma ostaje i četvrtu godinu pod istim krovom samo mijenja vlasnika. Poslije tri šampionske titule Nemanje Majdova, na red je došao i njegov stariji brat, Stefan.

– Juče je mom ocu bio rođendan, tako da je to najbolji poklon za njega. Četvrtu godinu zaredom prvak Srbije dolazi iz kuće Majdova. Tri puta je to bio jedini uzastopni prvak, Nemanja, sada sam ja, a kategorija do 81 kilograma je sigurno najteža kategorija, sa najviše dobrih boraca u Srbiji. Hvala Bogu, ova godina ide uzlaznom putanjom. Osvojio sam bronzu na Evropskom kupu u Sarajevu gdje sam na postolju bio sa tri Rusa, a sada je došla titula prvaka Srbije. Imao sam četiri meča. Svaki je bio težak na svoj način i rat za sebe. Finale sam radio sa Urošem Nenkovićem iz Partizana, kojeg sam savladao i u meču sa bronzu u Sarajevu, i hvala Bogu i sada sam uspio. Imao sam problema tokom meča. Prilikom borbe sam dobio udarac u nos, i meč je dva puta bio prekidan da se krvarenje zaustavi. Imao sam tufere u nosu, pa sam morao da dišem samo na usta, a borba je bila na maksimalnom pulsu. Ali, uspio sam. Bio sam prvak Srbije za juniore, mlađe seniore i evo sada seniore, rekao je za naš portal Stefan Majdov, novi šampion Srbije u kategoriji do 81 kilograma.

Do šampionskog naslova Stefan Majdov je savladao Dragana Mitrovića iz DŽK “Partizan” na wazzari i ipon, zatim Mihajlovića iz niškog “Kinezisa” wazzarijem u golden skoru, te u polufinalu Kovačevića iz novosadske “Bezbednosti”. U finalu je, već pomenuto, savladao Uroša Nenkovića iz Partizana.

Džudisti Crvene zvezde, Miloš Mandić i Aleksandar Krsmanović, osvojili su bronzane medalje na prvenstvu Srbije u Vršcu.

Mandić je, očekivano, savladao svoje rivale iz “stotke”, međutim malo je podbacio protiv Ivezića, koji je iz kategorije do 90 kilograma prešao u “stotku”, te je Ivezić na tri kazne slavio pobjedu.

Krsmanović je u apsolutnoj kategoriji konačno uspio da savlada Kostića, koji ga je tukao i na kadetskom i na juniorskom prvenstvu, ali je tijesno poražen od Žarka Ćuluma na wazzari, iako je Krsmanović i njega bacio ali sudije nisu svirale.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider