Srbija pobijedila Špance, ali i sudije!

Izvor: B92

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Ostali sportovi

Foto izvor: Printscreen/TW/PrincAlbert

Srbija je pobjedom nad Španijom u finalu Evropskog prvenstva četvrti uzastopni put postala šampion. Put do trona nije bio lak, u bazenu je bila izuzetno motivisana „furija“, a pored bazena u pojedinim trenucima dekoncentrisane sudije.

Odluke Slovenca Borisa Margete i Rumuna Adrijana Aleksandreskua u dva navrata mogle su skupo da koštaju „delfine“ s obzirom da je rezultat bio „tijesan“ tokom čitavog meča.

Oni su na kraju druge četvrtine priznali domaćinu neregularan gol za 4:3, jer je Felipe Perone još imao loptu u rukama kada je vrijeme isteklo, a potom je šutirao i pored Branislava Mitrovića poslao loptu u mrežu.

Prvi „previd“, doduše manje značajan, bio je u prvoj četvrtini, kada je Serđi Kabanjas ušao u igru sedam sekundi prije isteka vremena za igrača više za srpski tim.

Sudije su Španiju pogurale i u polufinalu, jer Italijanima nije priznat gol za izjednačenje u poslednjim trenucima meča.

Srbija je postala prvak Evrope, uprkos grubim previdima sudija, a da kojim slučajem nije, pretpostavljate šta bi danas bila glavna tema u odavama Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Ovako, trijumf samo još više dobija zlatni obris, jer ponekad trebate biti najbolji na terenu, ali i van njega da bi sve došlo na svoje. Vaterpolo tim Srbije to već godinama ima, i zato jeste najbolji na planeti.a

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider