Slovenija prvi finalista EP, čeka Srbiju ili Francusku

Izvor: Tanjug

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Ostali sportovi

Foto izvor: CEV

Odbojkaši Slovenije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva, pošto su u prvom polufinalu u Ljubljani savladali aktuelnog svjetskog šampiona Poljsku sa 3:1 (25:23, 24:26, 25:22, 25:23).

Slovenija je do neočekivanog trijumfa nad dvostrukim uzastopnim prvacima svijeta došla za dva sata i sedam minuta igre u dvorani “Stožice” u Ljubljani.

U drugom polufinalu Evropskog prvenstva, odbojkaši Srbije će večeras u Parizu u 21 sat igrati sa domaćinom Francuskom.

Selektor odbojkaške reprezenatcije Srbije Slobodan Kovač rekao je da njegov tim protiv Francuske mora da ima jak servis i dobar blok, ako želi plasman u finale.

Sigurno je da ćemo se potruditi da što bolje igrače pripremimo za važnu utakmicu. Pokušavamo prvo da se oporavimo, pa da treniramo u dvorani u kojoj ćemo da igramo. Zasad je dobro, nadamo se da će tako i da ostane – rekao je Kovač.

Kovač kaže da pričamo o Francuzima da igraju dobro, jer igraju i kod kuće, ali ima i sa strane negativnih komentara da više nisu tako dobra rerpezentacija, jer nisu imali uspehe u prethodnim sezonama.

Mislim da su jedina reprezentacija na svetu koja može da računa na dva prava primača i to pravi razliku. Vrlo su agresivni na servisu, teško ih je studirati i teško je igrati protiv njih – rekao je selektor i osvrnuo se na to kako srpski odbojkaši treba da odgovore na igru favorizovanih Francuza.

Naša igra treba da bude takva da imamo jak servis i dobar blok. Imaju oni neke nedostatke, ali o tome ćemo kasnije – zaključio je Kovač.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider