Seniorke Srbije od sutra na Palama

Izvor: SrpskaInfo

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Ostali sportovi

Foto izvor: FiVB

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, svjetski prvak, vicešampion Olimpijskih igara i prvak Evrope, sutra (četvrtak, 4. jul) putuje u Pale u Republiku Srpsku, gde će trenirati do 18. jula u okviru priprema za turnir “A” grupe Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020, koji će se odigrati 2 – 4. avgusta u Vroclavu, kao i za predstojeće Evropsko prvensvo 2019, koje će se odigrati od 23. avgusta do 8. septembra u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, saopštio je spisak igračica  koje će trenirati u dvorani Peki u Palama.

Na spisku su:

Tehničari: Maja Ognjenović (Dinamo Moskva, Rusija), Slađana Mirković (Hemik Police, Poljska) i Emilija Antanasijević (Jedinstvo, Stara Pazova).

Korektori: Ana Bjelica (Volero le Kane, Francuska) i Tijana Bošković (Rzačibaši Istanbul, Turska).

Libera: Silvija Popović (Altaj, Kazahstan) i Teodora Pušić (Targovište, Rumunija).

Blokeri: Stefana Veljković (Novara, Italija), Maja Aleksić (Alba Blaž, Rumunija), Mina Popović (Firenca, Italija) i Maja Savić (Železničar, Lajkovac).

Primači: Brankica Mihajlović (Marvelus Nišinomija, Japan), Jelena Blagojević (Žešuv, Poljska), Bjanka Buša (Hemik Police, Poljska), Bojana Milenković (Skandići, Italija), Katarina Lazović (Vizura) i Sara Lozo (Žetisu, Kazahstan).

Seniorke Srbije će prvi meč na turniru A grupe Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2020. u Vroclavu odigrati protiv Tajlanda, u petak, 2. avgusta od 17.00 časova. Srbija će u 2. kolu, u subotu, 3. avgusta, igrati protiv Portorika od 17.00 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 4. avgusta, protiv Poljske od 20.30 časova. Samo pobjednik turnira će izboriti plasman na OI 2020 (24. jul – 9. avgust).

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, igraće u A grupi na Evropkom prvensvu 2019. u Ankari sa Finskom, Bugarskom, Francuskom, Grčkom i Turskom.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider