Regionalno takmičenje u atletici za učenike: „Male olimpijske igre“ u Sokocu

Izvor: opstinasokolac.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Ostali sportovi

U okviru projekta pod nazivom „Male olimpijske igre“, koji realizuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, u Sokocu je danas održano regionalno takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola. Organizatori i domaćini takmičenja su Osnovna škola „Sokolac“ i Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“.

Prema riječima direktorice OŠ „Sokolac“ Divne Janković, na takmičenju učestvuju škole sa područja Sarajevsko – romanijske regije.

– Ova sportska manifestacija je veoma značajna za naše škole i uopšte grad. Mi, kao domaćini, se uvijek trudimo da budemo na visini zadatka i na najbolji način dočekamo goste. Čast nam je što smo već nekoliko godina domaćini regionalnog takmičenja u atletici i što je to preraslo u tradiciju – istakla je Janković.

Direktor SŠC „Vasilije Ostroški“ Sokolac Miroslav Maksimović, rekao je da se danas takmičilo devetnaest sokolačkih srednjoškolaca, a na nivou regije ukupno šezdeset učenika.

– Velika je čast biti dio ovog projekta, kojim djeca stiču kvalitetno iskustvo. Zahvaljujem se članovima Atletskog kluba „Glasinac“, koji su nam pružili podršku u organizaciji – naveo je Maksimović.

Koordinator projekta „Male olimpijske igre“ i nastavnica u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Istočne Ilidže Slavica Govedarica, istakla je da će sljedeće subote, 12. maja, u Sokocu biti održano republičko takmičenje.

– Svi učesnici će biti smješteni na Jahorini. Očekujemo još jedno lijepo druženje i fer takmičenje. Sa republičkim takmičenjem završićemo projekat „Male olimpijske igre“ – poručila je ona.

– Danas sam se takmičila u disciplini skok udalj i veoma sam zadovoljna organizacijom. Pored toga, ovo je odlična prilika za sticanje novih poznanstava sa učenicima iz drugih škola – kazala je Sara Lučić, učenica 3. razreda gimnazija u SŠC „Vasilije Ostroški“ Sokolac i član AK „Glasinac“.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta svake školske godine realizuje niz sportskih aktivnosti u Republici Srpskoj, sa ciljem fizičkog angažovanja učenika i stvaranja navika za redovnim bavljenjem fizičkim aktivnostima.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider