Počeo Vaskršnji karate kup “Pale 2016”

Izvor: redakcija/agencije

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Ostali sportovi

Foto izvor: agencije

U orgnizaciji Karate kluba “Romanija” danas je počeo Vaskršnji karate kup “Pale 2016” koji je svečano otvorila Јasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

“Ministarstvo porodice, omladine i sporta uvijek se zalagalo za omasovljenje sporta i podržavalo manifestacije čiji je cilj da promovišu sport i motivišu mlade da se njime bave. Dugogodišnja tradicija ovog turnira pokazatelj je da je on jedna od takvih manifestacija”, rekla je Davidovićeva, obraćajući se učesnicima turnira.

Ona je istakla da je veoma značajno da ovakvi turniri promovišu vrijednosti ferpleja, tolerancije i druženja među mladima.

“Takođe, ovo je jedan od načina da se promovišu opština Pale i Republika Srpska i zato je važno da svi zajedno damo doprinos uspješnoj realizaciji i očuvanju ovog turnira”, navela je Davidovićeva.

Ona je ocijenila da je ovaj tradicionalni turnir ujedno i potvrda kvaliteta i uspješnog rada Karate kluba “Romanija” koji je iznjedrio više od 20 majstora karatea i čiji su članovi uspješno nastupali za reprezentacije Republike Srpske i BiH na prvenstvima svijeta, Evrope i Balkana.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvuje 500 takmičara oba pola svih uzrasnih kategorija iz klubova širom Republike Srpske i regiona.

Jedan je od najmasovnijih turnira u Srpskoj uvršten je u kalendar takmičenja Republike Srpske, a osim karatista iz Republike Srpske godinama na turnir dolaze takmičari iz Federacije BiH, Crne Gore, Srbije i Rumunije.

 

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider