Počele prijave za “Two cities marathon” u Sarajevu i Istočnom Sarajevu

Izvor: Sport DC

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Ostali sportovi

Foto izvor: Sport DC

Udruženje “Dečki u plavom” 26. jula 2020. godine orgaizovaće međunarodnu maratonsku trku naziva „Two Cities Marathon“ (Maraton dva grada), a čija će trasa od 42,2 kilometra biti na područjima Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Na trci se očekuje oko 1000 učesnika, a osim promovisanja zdravih navika i sporta, organizatori žele dati svoj doprinos intenzivnijoj i široj turističkoj promociji Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te promovisati kulturno istorijske vrijednosti, domaću proizvodnju i turizam dvaju gradova.

Pored centralne maratonske utrke biće organizovana i dječija trka naziva „Two Cities Kids Race“ 25. jula 2020. godine u Istočnom Sarajevu u saradnji sa AK Istočno Sarajevo. Očekuje se oko 300 učesnika uzrasta od 6 do 14 godina.

Službene majice centralne trke dizajnirala su djeca sa Down sindromom, a dio sredstava od startnina biće uplaćen Udruženju „Život sa Down sindromom“ Sarajevo, dok će ostatak biti iskorišten u stipendiranje mladih i perspektivnih atletičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

Sponzori trka su Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Gradsko vijeće Grada Sarajeva, Grad Istočno Sarajevo, te Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini.

Prijave za obje trke se mogu izvršiti na www.deckiuplavom.org, najkasnije do 10.07.2020.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider