OK BIH ujedinio karate subjekte u jedinstveni karate savez BiH

Izvor: klix.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Ostali sportovi

U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH danas su pod rukovodstvom i medijatorstvom čelnika Olimpijskog komiteta BiH održane četiri skupštine karate subjekata u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Navedene četiri skupštine su: vanredna Skupština Karate saveza KF BiH, vanredna Skupština Karate saveza Republike Srpske, vanredna Skupština Karate saveza Federacije BIH, objedinjavajuća/ izborna Skupština Karate saveza BiH.

“Nakon 20 godina napora, ulaganja vremena i energije sa jednim ciljem, konačno je došlo do istorijskog dogovora i ujedinjenja karate subjekata u jedinstveni Karate savez Bosne i Hercegovine”, stoji u saopštenju.

Sve odluke za izbor organa i tijela u Karate savezu BiH su izglasane jednoglasno.

Novoizabrani predsjednik Karate saveza BiH je Zdenko Klepić, a potpredsjednici su Siniša Gatarić i Denis Muhović.

Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić se obratio prisutnim delegatima na Objedinjavajućoj skupštini, te zaželio uspješan budući rad i stvaranje kvalitetnijih uslova našim sportistima kako bi adekvatno predstavljali svoju državu kako na lokalnoj tako na međunarodnoj sceni.

Pred karatašima BiH su velika takmičenja a posebno Mediteranske igre u Taragoni 2017. godine, Evropske igre 2019. godine, kao i najvjerovatnije Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine za koje je karate najozbiljniji kandidat da postane olimpijski sport.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider