Odbojkaška reprezentacija Srbije održala trening za publiku (FOTO)

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Ostali sportovi

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije, koja trenutno boravi na sportskim pripremama u Palama, danas je za sve građane Pala upriličila otvoreni trening u Sportsko poslovnom centru „Peki“.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je da su odbojkaši Srbije već 10. dan u Palama na pripremama i da se protiče u najboljem redu.

„Stručni štab i igrači su zadovoljni organizacijom i kako sve funkcioniše. Ljudi iz rukovodstva grada, sportske hale u Palama, treneri odbojke i samo građanstvo izlaze u susret ekipi, i za sve imamo samo riječi hvale“, istakao je Gajić.

On je naglasio da u Palama postoji svi uslovi za sportske pripreme bez obzira koja ekipa je u pitanju.

„Naše pripreme ne zavise samo od ekipe, one su različite iz godine u godinu. Zavisi kad imamo takmičenje i kakav nam je kalendar takmičenja, kao i to koliko i da li imamo vremena za pripreme“, rekao je Gajić i dodao da je SPC „Peki“ vrhunski po uslovima za treniranje.

„Igrači su prezadovoljni. Prema njihovim riječima jako su zadovoljni uslovima teretane, sportske hale i smještaja. Takođe, zadovoljni su i samim boravkom u Palama, često se i prošetaju gradom i meni je bitno da su oni zadovoljni“, kaže Gajić.

Gajić je istakao da na Evropskom prvenstvu koje ih očekuje, ima 8 ekipa gdje sve ekipe imaju jednake šanse za titulu prvaka.

„Ova godina je jako specifična po tome što su jako kratke pripreme bile. Minimalno 8 nedelja priprema je potrebno za klubsko prvenstvo, i onda sami možemo da procjenimo da će evropsko prvenstvo biti puno iznenađenja, i nemoguće je predviđanje rezultata“, izjavio je Gajić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je današnji otvoreni trening reprezentacije Srbije praznik za oči građana.

„Oni su imali priliku da gledaju vrhunske sportiste koji su danas odigrali i jednu revijalnu utakmicu. Po odazivu građana vidimo da je interesovanje veliko“, rekao je Jugović i dodao da su ove pripreme reprezentacije samo uvod za još više posjeta.

„Ovim se otvara mogučnost da i druge reprezentacije iz okruženja dolaze u našu dvoranu i da počenmo da je punimo kako bi iskoristili sve njene kapacitete“, rekao je Jugović.

Trener ŽOK „Jahorina“ Danilo Tadić istakao je da posjeta Odbojkaške reprezentacije Srbije predstavlja veliki događaj za cijelu našu regiju i BiH.

„Ovaj događaj dosta znači i za popularizaciju sporta kod mladih ljudi“, istakao je Tadić.

Odbojkaška reprezentacija Srbije će boraviti i trenirati u Palama do 4. jula.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider