Nurmagomedov otišao u legendu neporažen

Izvor: Blic

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Ostali sportovi

Foto izvor: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Najveće rivalstvo u borilačkom sportu gotovo bez sumnje je ono koje imaju Habib Nurmagomedov i Konor Mekgregor, a koji trenutak nakon što je ruski borac dagestanskog porekla šokantno završio karijeru i to usred oktagona, Irac je reagovao za pamćenje.

Nurmagomedov je u borbi za odbranu UFC trona savladao Džastina Gejdžija, a do učinka 29-0 u MMA nastupima, od čega 13-0 u Ultimejt fajt šampionatu, došao je na impresivan način, “davljenjem” uz istovremeno korišćenje nogu i ruku, i to u drugoj rundi.

Habib Nurmagomedov je odmah poslije borbe sa Gejdžijem usljed koje su dijelovi oktagona bili krvavi – objavio da završava karijeru. Svega nekoliko minuta kasnije Konor Mekgregor, čovjek čije je rivalstvo sa Habibom obilježilo minule godine, a naročito njihov šampionski duel koji je prerastao u opštu tuču i neviđeni skandal, riješio je da reaguje – sjajno.

Naime, irski borac je Nurmagomedovu poslao ovu poruku:

Dobar nastup, Habibe. Јa ću sada nastaviti (to što si ti dosad radio). Poštovanje i, još jednom, saučešće zbog tvog oca, upućujem i tebi i tvojoj porodici. Iskreno, tvoji Mekgregori.

Podsjetimo, razlog za kraj karijere 32-godišnjeg borca je nedavna smrt njegovog oca, ujedno i trenera koji ga je uputio u svijet borilačkih vještina i od njega stvorio nenadmašnog, a sada definitivno i nepobjedivog šampiona.

Poslije dirljivog govora o razlozima za kraj karijere u UFC-u, Habib Nurmagomedov je još jednom oduševio sve.

Rekao je šta je imao, a onda spustio rukavice na oktagon i iz njega izašao na sva vemena.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2