Nemanja Majdov se sutra vraća na tatami

Izvor: Sportdc/S.Papaz

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Ostali sportovi

Poslije više od pola godine odsustva zbog raznih povreda svjetski šampion u džudou, Nemanja Majdov, konačno se vraća svojoj najvećoj ljubavi i onome što najbolje radi, borbi na tatamiju.

Sve je bilo isplanirano da se svjetski prvak iz Istočnog Sarajeva na borilište vrati na najjači turnir godine, Grend slem u Parizu, no par dana pred odlazak pukao je prst na nozi, i on je morao da otkaže turnire u Parizu i Dizeldorfu, i zakaže novi datum povratak, 11. mart i Grend pri u Agadiru, Maroko.

Zaliječio je povrede koliko je uspio, digao formu koliko je uspio, a psihički momenat kao i obično digao do maksimuma. Spreman je za veliku borbu, a lista učesnika, i sam žrijeb, garantuju borbu na najvišem nivou od prve sekunde meča.

– Sve je spremno za povratak. Osjećam se fino što je najbitnije. Ne razmišljam ni o povredama, ni o velikoj pauzi koju sam imao, jer došao sam ovdje da se borim. Sada kada sam tu, nema nazad. Samo je bitno da uđem u svoj ritam, da budem onaj pravi Nemanja Majdov, spreman i fokusiran samo na protivnika i pobjedu. Pritisak postoji, naravno. Sve oči svjetske javnosti uprte su u mene i moj povratak. Svi čekaju i ciljaju mene. Žele da pobjede svjetskog šampiona, ali spreman sam, i rado ću ih dočekati, rekao je za portal sport.dc Nemanja Majdov dan pred nastup u Agadiru.

Žrijeb nije mazio Nemanju Majdova, ali tako je to na velikim takmičenjima. Uostalom, to nije nešto na šta reprezentativac Srbije i džudista Crvene zvezde nije navikao. U prvom meču Nemanja ide na Portugalca Žoaa Martinja koji je tek prešao u devedesetku, a iza toga, slijedi duel protiv boljeg iz meča Joakima Botijoa iz Belgije i Kazahstanca Daulektana Žakipova.

– Voljom žrijeba nema lakih mečeva. Odmah idemo na Portugalca Martinja koji je fizički jedan od najsnažnijih boraca. A poslije toga nas vjerovatno čeka preiskusan i veoma ”namazan” Belgijanac. Tako da se od samog starta turnira traži da budeš na 100% svojih mogućnosti, i to i očekujem od sebe. Uz Božiju pomoć očekujem četiri izuzetno jaka i teška meča. To sam tražio i to sam i dobio. Želim prave izazove na svom povratku, pravu provjeru svoje mogućnosti i trenutne forme. Idemo korak po korak, meč po meč, bitku po bitku, i na kraju nadamo se najboljem.

Joao Martinho (21), prvi protivnik Nemanje Majdova u Agadiru, je kao što i sam Nemanja kaže jedan od fizički najdominantnijih boraca u ovom trenutku. Osvojio je sa 21 godinom veliki broj medalja sa najznačajnjih takmičenja.Ima dvije evropske U23 medalje, dominantan je na nacionalnim prvenstvima svoje zemlje, a posljednji veliki uspjeh mu je bronza sa Evropskog U23 prvenstva u Podgorici sa kraja prošle godine. Sa druge strane Jokaim Botijo iz Belgije je na drugoj strani medalje. Iskusan, prekaljeni borac, jedan od najnepoželjnijih u džudo svijetu. Ima dvije bronze sa Evropskih prvenstava, a osvajao je medalje i u kategoriji -81 kilograma, kao i u kategoriji do 90 kilograma.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider