Nemanja Majdov: Sada kada sam na vrhu sve ispod zlata je neuspjeh

Izvor: blic.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Ostali sportovi

Nemanja Majdov, svjetski šampion u džudou, neprikosnoven je na tatamiju, ali malo je poznato da u duelu sa rođenim bratom Stefanom ima samo jednu pobjedu u osam zvaničnih mečeva.

Brat Stefan velika mu je podrška, najveći sparing partner, savjetnik i prijatelj i veliki je njegov doprinos u sjajnim rezultatima koje džudista Crvene zvezde postiže na međunarodnoj sceni.

– Moj brat Stefan mi je veliki uzor. Zajedno smo krenuli da treniramo jer nam je otac bio trener i on mi je uvijek pokazivao put kojim treba da idem kako bih došao do vrha. Istina je, u međusobnom skoru vodi 7:1. Međutim, istina je da možda nikada nismo pokazali pravu borbu. Ne želimo da ide brat na brata, jer ipak nas veže bratska ljubav koja je veća od bilo kojeg rezultata – počinje svoju priču Nemanja Majdov.

U svjetsko zlato je uloženo mnogo kvalitetnih treninga ali su braća imala i specifične metode kojima su napredovali. Jedna od njih je i rad na treningu pod gas maskom.

– To je bila jedna vrsta treninga jer je džudo specifičan sport. Kada dođe borba imaš četiri minute da pokažeš šta znaš i koliko možeš da izdržiš. Radi se u otežanim uslovima, mnogo je tu psihološkog pritiska, nedostatka kiseonika, a rad pod gas maskom je simulacija u kojoj pokušavamo naučiti kako da u “crvenoj zoni” razmišljamo, da se pripremimo da u takvoj situaciji možemo da donosimo ispravne odluke i da ne odustajemo već da maksimalno iskoristimo svaku priliku koju nam protivnik ukaže – objasnio je Majdov.

Na svjetskom prvenstvu Majdov je imao probleme sa povredama rebara i ramena od kojih se još oporavlja.

– U velikoj mjeri sam sanirao povrede. Rebro je sad 100 posto zdravo ali sa ramenom je situacija komplikovanija i mora da se pazi. Nadam se da ću uspjeti do kraja januara da se potpuno oporavim. Razgovaraću sa svojim ljekarom i nadam se da neću morati na operaciju, ali ukoiko bude neohodno pristaću na to, jer imam povjerenje u svoj tim. U svakom slučaju, jedino što me zanima je da se maksimalno oporavim i da napadnem najviši stepenik postolja na svim takmičenjima. Sada kada sam na vrhu sve ispod zlata je neuspjeh – rekao je Majdov.

Do narednog velikog takmičenja sjajni džudista ima dovoljno vremena da se kvalitetno pripremi.

Najbitnije takmičenje u 2018. je prvenstvo svijeta, u septembru. Nikad niko nije odbranio titulu, a ja želim da budem prvi. Od maja kreće takmičenje za olimpijsku normu za Tokio tako da tad počinje i ozbiljniji period. Ne kažem da ovo prije toga nije bitno ali ipak borba za plasman na Olimpijadu i borba za odbranu svjetskog trona imaju veći značaj – kategoričan je on.

Nemanja Majdov je poznat kao sportista čije rezultate pomno prati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider