Na Međunarodnom ženskom turniru u šahu učestvuje 16 takmičarki

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 sedmica u

Ostali sportovi

Foto izvor: Arhiva

U Istočnom Novom Sarajevu danas je otvoren Prvi međunarodni “Osmomartovski ženski turnir u šahu”, koji je okupio 16 šahistkinja iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Moldavije i BiH.

Turnir je otvorila poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac, koja je istakla da će takmičarke imati priliku da u narednim danima pokažu umijeće u šahu, ali da je ovo ujedno i dobra prilika za druženje i upoznavanje znamenitosti grada.

Direktor Šahovskog kluba “Slavija” Jovo Janjić izjavio je da će turnir biti rejtingovan od Svjetske šahovske federacije /FIDE/, a igra se po švajcarskom sistemu, sedam kola.

On je zahvalio opštini Istočno Novo Sarajevo, koja je obezbijedila novčana sredstva za realizaciju turnira, kao i za podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i drugih sponzora.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u opštini Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović istakao je da ova lokalna zajednica podržava aktivnosti koje sprovodi Šahovski klub “Slavija”, koji je organizator ovog turnira.

“Osim ovog turnira, mi podržavamo i druge aktivnosti, a prije svega mislim na školu šaha koja se realizuje u osnovnim školama na području Istočnog Sarajeva, a pohađa je oko 130 djece”, rekao je Đokanović.

Šahovski intermajstor Marija Petrović, koja šah igra više od 40 godina, rekla je da je oduševljena organizacijom turnira i da je jako pohvalno to što je riječ o ženskom turniru, koji se rjeđe organizuje.

Dvadesetpetogodišnja Tihana Reković iz Zagreba rekla je da na turniru u Istočnom Novom Sarajevu očekuje lijepo druženje sa ostalim takmičarkama.

Šahovski turnir održava se u motelu “Topalović” u Istočnom Novom Sarajevu, a zatvaranje je planirano za subotu, 7. marta, u 15.00 časova.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider