Na atletskom mitingu “Sokolac 2018” očekuje se više od 20 klubova iz regiona

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Ostali sportovi

Foto izvor: srna

Na Međunarodnom atletskom mitingu “Sokolac 2018” koji će biti održan u subotu, 28. jula, očekuje se učešće više od 20 klubova iz regiona.

Na ovoj sportskoj manifestaciji, koja će biti održana 18. put, učestvovaće više atletičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore koji su ispunili normu za predstojeće Evropsko prvenstvo, a biće održano i pojedinačno prvenstvo Republike Srpske za seniore.

Učesnici prvenstva Republike Srpske u seniorskoj konkurenciji takmičiće se u 15 atletskih disciplina.

Trener Atletskog kluba “Glasinac” Neđo Đurović rekao je Srni da će se “sportska borba” voditi u disciplini skok u vis u konkurenciji seniori, jer će uz dvostrukog šampiona Balkana Mladenu Petrušić, na stadionu “Bara” nastupiti Zorana Bukvić i Kristina Gojković iz Srbije, Nikolija Stanivuković i Slađana Jagodić iz banjalučkog “Borca” i mlada reprezentativka BiH Sara Lučić.

On je najavio i nadmetanje u bacanju kugle, u kome će snage odmjeriti bacači koji su ispunili normu za predstojeće Evropsko prvenstvo u avgustu.

“Takmičiće se prvak Mediteranskih igara i vicešamipon Evrope Hamza Alić iz Zenice, Kemal Mešić iz Sarajeva koji baca preko 20 metara, Aleksandar Novaković iz `Borca` sa hicem oko 18,5 metara, Marko Lubarda iz Sokoca, najbolji na nedavno održanim Međuoptštinskim omladinskim sportskim igrama u Priboju i drugi takmičari”, rekao je Đurović.

On je podsjetio da je na prošlogodišnjem Atletskom mitingu na Sokocu Mesud Pezer oborio rekord BiH bacivši kuglu 21,43 metra.

U sokolačkom “Glasincu” očekuju da će i ove godine promoter takmičenja biti jugoslovenska reprezentativka Snežana Pajkić Jolović i te jedan od najboljih srpskih sportista Dragutin Topić.

Organizator mitinga “Sokolac 2018” je Atletski Savez Republike Srpske, domaćin i tehnički organizator sokolački Atletski klub “Glasinac”, uz podršku opštine Sokolac, Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider