Mladena Petrušić prvak Balkana u sedmoboju

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Ostali sportovi

Član reprezentacije BiH i Atletskog kluba “Glasinac” sa Sokoca Mladena Petrušić osvojila je zlatnu medalju u sedmoboju na Balkanskom prvenstvu u Staroj Zagori u Bugarskoj.

Trener “Glasinca” Neđo Đurović rekao je Srni da je zadovoljan postignutim rezultatima atletičara sokolačkog Atletskog kluba, a posebno Petrušićeve koja je pokazala da je neprikosnovena na Balkanu u sedmoboju.

On je istakao da je Petrušićevoj ovo osma medalja sa Balkanijade i da je osvojena u najtežoj konkurenciji.

“Petrušićeva je na Prvenstvu Balkana osvojila četiri zlatne medalje, dvije u skoku u vis kao mlađa i kao starija juniorka i dvije u sedmoboju kao seniorka, što jednostavno pokazuje koliko je ona uspješan sportista i koliko napreduje iz godine u godinu”, rekao je Đurović.

Đurović je rekao da je zadovoljan i ostalim rezultatima koje su postigli atletičati “Glasinca”, imajući u vidu da je na Balkanskom prvenstvu u Staroj Zagori u Bugarskoj učestovalo 18 zemalja.

Aleksandar Lučić je na ovom takmičenju bacio koplje 62 metra i bio sedmi, Sara Lučić je skočila u vis 175 centimetara i bila 10. od 25 učesnika u njenoj disciplini, a Anja Čolaković je u troskoku imalala rezultat 11,54 metra, što je bilo dovoljno za deveto mjesto.

Članovi sokolačkog Atletskog kluba učestovali su u protekla dva dana na Prvenstvu Balkana za senore i seniorke kao članovi reprezentacije BiH.

Petrušićeva je rekla Srni da je ovogodišnja zlatna medalja za nju bila “jedna od najtežih”, jer je konkurencija u sedmoboju bila veoma jaka.

“Prvog dana takmičenja sam bila prva, a i drugog sam uspjela preći tih 800 metara koji su bili presudni da osvojim 4.990 bodova koji su me doveli na tron prvaka Balkana u sedmoboju”, kaže Petrušićeva.

Ona dodaje da je posebno raduje da je opravdala povjerenje trenera Đurovića, matičnog kluba i svih članova reprezentacije BiH u odbrani titule prošlogodišnjeg seniorskog šampiona Balkana u sedmoboju.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider