Majdovu na kaznu izmakla nova medalja

Izvor: Sport DC

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Ostali sportovi

Foto izvor: Arhiva

Džudista Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, Nemanja Majdov, zauzeo je peto mjesto na današnjem Grend slemu u Abu Dabiju.

Momak iz Istočnog Sarajeva je na tri shida poražen od Gruzina, Avtandilija Trikinšvilija, u borbi za bronzanu medalju, pa je tako na kraju završio kao peti na ovom vjerovatno najjačem Grend slemu ove godine. Ogroman broj boraca iz samog vrha ”devedesetke” stigao je u Abu Dabi kako bi nastavio sa skupljanjem bodova za Olimpijske igre, a Nemanja uprkos neosvajanju medalje može da bude zadovoljan, budući da je savladao i Aleksandra Kukolja, jedinog konkurenta za plasman na Olimpijske igre.

Nemanja je krenuo pobjedom protiv Britanca, Maksa Stjuarta, na tri shida. Zatim je pao i Fransisko Balanta iz Kolumbije na iponom, a potom je u trećem kolu na kaznu poražen i Aleksandar Kukolj. Polufinale je donijelo iscrpljujuću borbu sa Špancem, Nikolozom Šerezadišvilijem, gdje naturalizovani Španac poslije više od dvije minute produžetka ipak stiže do pobjede i šalje Majdova u repesaž gdje ga je čekao pomenuti Trikinšvili.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider