Majdov i Krsmanović uspješni na Evropskom kupu

Izvor: sportdc.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Ostali sportovi

Foto izvor: sportdc.net

Danas na Evropskom kupu u Sarajevu, Stefan Majdov i Aleksandar Krsmanović iz Istočnog Sarajeva, ostvarili su veliki uspjeh!

Džudista “Crvene zvezde”, reprezentativac Srbije, Stefan Majdov, osvojio je danas bronzanu medalju na Evropskom kupu u Sarajevu.

Poslije pauze koju je napravio Stefan se polako vraća u džudo, a da je na najboljem putu pokazao je i današnjim izdanjem u Sarajevu. Na takmičenju, na kojem je nastupio čak i zlatni sa Olimpijskih igara, Hasan Kalmurzaev Stefan je osvojio bronzanu medalju.

Upravo je Kalmurzaev savladao Majdova i poslao ga u repesaž, ali je Stefan u toj borbi itekako namučio ruskog džudistu.

U prvoj borbi Majdov je savladao Vuka Eleza iz Džudo kluba “Famos” iponom, zatim je iponom bio bolji i od Nemanje Lalovića, a u repesažu je savladao još Švajcarca, Florijana Girardoa na kaznu, Vukašina Kovačevića iponom, i konačno u borbi za medalju na zlatni skor Uroša Nenkovića iz Srbije.

Zlatnu medalju u Sarajevu, u kategoriji do 81 kilograma je osvojio Hasan Kalmurzaev. U finalu je savladao svog sunarodnjaka Olega Babgoeva, dok je drugu bronzu osvojio još jedan Rus Zaur Kiatov.

Dok se Aleksandar Krsmanović okitio srebrenom medaljom na istom takmičenju, za seniore, u kategoriji preko 100 kilograma.

Krsmanovića je u finalu zaustavio znatno iskusniji reprezentativac Srbije, Nikola Jeremić.

Prethodno je Krsmanović poslije samo 13 sekundi borbe savladao iponom Poljaka, Pržimeslava Šutu, a onda je bio bolji i od Veselina Ivanova iz Bugarske.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider