Judo klub Slavija kreće sa projektom „Džudo u škole“

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Ostali sportovi

Judo klub Slavija će 05. februara tekuće godine sa početkom u 13:10 časova, u sportskoj sali OŠ “Svati Sava” u Istočnom Sarajevu održati prezentaciju džudoa, čime i zvanično započinje dvogodišnji projekat “Džudo u škole”.

Svjetska džudo federacija donirala je džudo savezu BiH strunjače i kimona u okviru ovog projekta, a što će biti implementirano kroz Džudo savez RS-a i džudo klubove u osnovnim školama u Republici Srpskoj uz podršku opština, Ministarstva prosvjete i MInistarstva porodice, omladine i sporta.

Ideja projekta je da se što više djece i mladih uključi u džudo sport, a pogotovo imajući u vidu da je UNICEF proglasio džudo najboljim sportom za djecu i mlade uzrasta od 4 do 21 godine.

Na našim prostorima ovaj projekat je u začetku, dok je u zemljama okruženja (Hrvatska, Srbija, Crna Gora…) sa ovim projektom već odavno započeto.

Džudo je u Francuskoj nastavni predmet u školama i ovo je tendencija i našeg džudo saveza. Želja je da se ovaj sport što više približi djeci i da svima omogući bavljenje džudoom, što je i cilj ovog projekta.

Opština Istočno Novo Sarajevo i OŠ “Sveti Sava” podržali su implementaciju ovog projekta i sa prvim treninzima počinje se već 07.02.2019. godine. Treninzi će se održavati utorkom i četvrtkom od 13:10 časova u sportskoj sali OŠ “Sveti Sava” i besplatni su za sve učenike.

U junu mjesecu 2019. godine Istočno Sarajevo je domaćin Malih olimpijskih igara u kojima učestvuju sve osnovne škole Republike Srpske, a ove godine u program je uvršteno prvi put i takmičenje u džudou, u kome će učestvovati svi učenici koji budu dolazili na treninge i vježbali džudo u školi.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider