Izviđač ponovo stao pred Sokolovima

Izvor: Sport DC

Objavio:

trebevic.net

- prije 5 mjeseci u

Ostali sportovi

Foto izvor: Sport DC

Rukometaši Slavije i Izviđača podijelili su večeras bodove u Istočnom Sarajevu u 8. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši 16:16 u utakmici koja će se zasigurno dugo prepričavati zbog svoje dramatičnosti, nervoze, tuče, gledanja snimka na tribini da li je bio gol i mnogih drugih stvari.

Od početka utakmice Slavija je odbranom do ludila dovodila protivničku ekipu. Primjetno je bilo od prve minute da je gostujuća ekipa jako nervoza, a kako im je malo toga polazilo za rukom bivali su sve nervozniji, pa su na nekoliko sudijskih odluka poprilično skočili, te su sudije Mešić i Šatordžija u čak tri navrata prekidali prvo poluvrijeme kako bi opomenuli Marija Bjeliša i ostatak klupe, a trener Skauta je u 23. minutu dobio i javnu opomenu.

Na svu sjajnu Slavijinu odbranu nadovezao se i raspoloženi golman Miloš Močević, koji je sakupio devet odbrana u prvom poluvremenu, računajući i oba sedmerca Ivanoviću i Deliću. Dozvolila je Slavija u prvih petnaest minuta tek tri gola aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine, a u 18. minutu otišli su i na maksimalnih +4 (8:4). Imala je Slavija priliku da ode i na +5, sa dva igrača manje, ali nekoliko vezanih neiskorištenih napada, pogođenih okvira gola i odbrana Mateja Mandića rezultovalo je da gosti u finišu smanje rezultat na 10:8 i odu sa -2 na poluvrijeme.

Nastavak susreta bio je još tvrđi nego što je to bilo prvo poluvrijeme, pa se za dvadeset minuta vidjelo samo sedam pogodaka. Sjajni su bili i jedan i drugi golman, Močević i Mandić, a prednost se uglavnom kretala od jednog do dva gola u korist domaćih.  Sve nervoza kulimirala je u 40. minutu kada je došlo do tuče na terenu, a epilog svega su crveni kartoni za Mimića i Buljubašića., koji je naknadno dobio i plavi.

Konačno u 53. minutu Skauti uspjevaju da dođu do izjednačenja. Bio je to dug napad Izviđača, a na zadnjem dodavanju u pasivnom napadu Milan Vukšić pogađa za 13:13, no Slavija se jako brzo vratila u vodstvo osmim golom Hrbata, te stigla do 14:13. Ipak, na krilima Vukšića Izviđač konačno uspjeva da povede 15:14, a onda Hrbat sa sedmerca pogađa prečku. Na minut i po do kraja, to je primoralo Gorana Tomića da zove tajm aut.

Na manje od minute do kraja, nova sporna situacija na meču. Poslije šuta Hrbata činilo se da je lopta prešla gol liniju, a na kraju su delegat, sudije i predstavnici klubova morali čak da idu i do kamere koja snima utakmicu kako bi vidjeli da li je gol. Epilog svega je poslije višeminutnog pregleda snimka gol za Slaviju i 16:16 na četrdeset sekundi do kraja. Imali su gosti napad, Bjeliš je zvao timeout na 18 sekundi do kraja, Slavija je još jednom poslije toga odigrala sjajnu odbranu i na kraju je završeno 16:16 u nevjerovatno dramatičnoj utakmici.

Najefikasniji u ekipi Slavije bio je Adis Hrbat sa deset pogodaka, a na golu je bio odličan Miloš Močević sa 16 odbrana. Kod gostiju, prvo ime je definitivno bio sjajni golman Matej Mandić sa 12 odbran-a, dok je u napadu Milan Vukšić četiri puta tresao mrežu, od toga tri puta u zadnjih deset minuta.

RK SLAVIJA – HRK IZVIĐAČ 16:16 (10:8)
Sportska dvorana ”Slavija”
Gledalaca: 300
Sudije: Irhad Mešić i Ognjen Šatordžija
Sedmerci: Slavija 6 (5), Izviđač 4(1)
Isključenja: Slavija 4 minuta, Izviđač 16 minuta
Crveni karton:  Mirza Mimić (Slavija) 40, Josip Buljubašić (Izviđač) 40
Plavi karton: Josip Buljubašić (Izviđač) 40

Slavija: Močević 16 odbrana, Trapara, Delalić, Benić 1, Domazet, Karamehmedović 1, Hrbat 10, Pekić 3, Čizmović, Tošić,Tuševljak, Mimić, Bračković 1, Beribaka, Raonić, Bojović  Trener: Goran Tomić

Izviđač: Vukšić 4, Alilović 1, Kos 3, Ivanović, Jozinović 1, Primorac, Šoljić 1,Džono 1, Delić, Maretić 2 ,Miličević, Buntić 1, Grbavac, Muhović, Buljubašić, Mandić 12 odbrana  Trener: Mario Bjeliš

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider