I. N. Sarajevo: Počinje Šahovsko prvenstvo slijepih i slabovidnih

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Ostali sportovi

Foto izvor: Arhiva

Šesnaesto Šahovsko prvenstvo slijepih i slabovidih Republike Srpske počeće danas u Istočnom Novom Sarajevu.

Gradska organizacija slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo organizuje trodnevni šahovski turnir u okviru kojeg je predviđen prijateljski meč reprezentacija Republike Srpske i Srbije.

U 17.00 časova na 12 ploča predviđen je prijateljski šahovski meč reprezentacija Republike Srpske i Srbije sa najboljim šahistima grada Istočno Sarajevo, a u petak, 13. septembra, biće nastavljeno šahovsko prvenstvo – naveo je Momir Ašonja predsjednik ove organizacije.

Ašonja je dodao da pod okriljem Gradske organizacije slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo djeluje i Šahovski klub invalida “Hendikep”, koji je više puta nagrađivan.

Nadam se da će tako biti i sada, ali je najvažnije od svega da se družimo, upoznajemo ljude iz drugih sredina i međusobno se povezujemo – istakao je Ašonja.

On je naveo da Gradska organizacija slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo ima oko 150 članova različite dobi, od kojih su mnogi aktivni i na sportskim takmičenjima, a posebno zapažene rezultate postižu na šahovskim turnirima.

Momir Ašonja je 2016. i 2018. godine proglašen za najboljeg sportistu i sportskog radnika u kategoriji invalida Srpske, u organizaciji “Glasa Srpske” i Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske.

Isto priznanje dobio je i nekoliko puta od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider