Džudista Nemanja Majdov: “S vjerom u Boga vratio sam se u svjetski vrh”

Izvor: srpskainfo.com

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Ostali sportovi

Nemanja Majdov, džudista iz Istočnog Sarajeva, aktuelni svjetski šampion, koji nastupa za reprezentaciju Srbije osvojio je srebrnu medalju na Gran Priju u Antaliji, a ovaj uspjeh, slučajno ili ne, ostvaren je na Vaskrs.

– Baš na Vaskrs, s vjerom u Boga sam se vratio u svjetski vrh nakon teških povreda koje sam imao. Nakon operacije ramena i loma rebra sa treninzima sam počeo baš na Božić, a evo na najradosniji hrišćanski praznik sam ostvario ovaj veliki rezultat. Ništa nije slučajno, imao sam veliku želu da se vratim baš na Vaskrs i ta želja mi se ispunila – kaže Majdov.

Foto: twitter/majdovjudo1st

Iako nije stigao do najsjajnijeg odličja, Majdov ističe da je izuzetno zadovojan onim što je uradio na ovom takmičenju.

-Ispunio sam svoju misiju u Antaliji, iako sam osvojio srebro ta medalja je za mene zlatna jer su me, po mom mišeljenju sudije itekako oštetile u finalu. Radio sam protiv Tadžikistanca Ustopriona i u momentu prekida smo imali po dvije kazne.  Ja sam zauzeo gard, on je bukvalno išetao iz borilišta, a sudije su to procjenile kao da sam ga ja izbacio i dodijelile mu pobjedu. Jednostavno, svi su ostali u čudu, smijali se ovoj odluci. Što se mene tiče ja sam izuzetno zadovoljan i za mene je ovo zlatna medalja – rekao je Majdov i dodao da je potvrdio dobru formu pred Evrosko prvenstvo.

Teški protivnici

– Imao sam izuzetno teške protivnike, u prvom kolu sam se borio sa Kubancem Ešlijem Gonzalesom, osvajačem zlatne i bronzane medalje sa svjetskog prvenstva te olimpijskim vicešampionom. Nako toga sam pobedio i Rafaela Maceda iz Brazila koji je sedam dana ranije osvojio Gran Pri u Tbilisiju. Nakon ove dvije pobjede znao sam da ću ići do kraja. Odlično sam se osjećao, prvi put nisam osjećao bolove u ramenu i predjelu rebara i psihički sam bio veoma spreman – rekao je Majdov dodavši da jer potpuno spreman za Evropsko prvenstvo koje će se za tri sedmice održati u Tel Avivu i na kojem želi da osvoji zlatnu medalju.

– Moj cilj jeste zlatna medalja, spreman sam, motivisan i idemo u Izrael  da osvojimo još jedno veliko odličje – poručio je Nemanja Majdov.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider