Đurović: Najbitnije je da su mladi u sportu

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Ostali sportovi

Foto izvor: SRNA

Trener Atletskog kluba “Glasinac” Neđo Đurović, koji je i najuspješniji trener u Republici Srpskoj za 2018. i 2019. godinu izrazio je žaljenje što atletičari sokolačkog kluba, koji su i reprezentativci Srpske i BiH ne mogu da nastave uspješno započetu sezonu, ali se nada da će situacija izazvana virusom korona ubrzo biti prevaziđena.

Sve nevolje prođu pa i će i ova, ali je najbitnije da se mladi ljudi bave sportom, da shvate da je budućnost u zdravom načinu života, te da su njima razvija takmičarski duh – rekao je Đurović i čestitao svim sportistma Srpske i BiH Međunarodni dan sporta.

On je povodom 6. aprila – Međunarodnog dana sporta naglasio da su članovi “Glasinca” dobro trenirali tokom zime i da su već na samom početku ove godine postigli dobre rezultate, te naveo da je atletičarka Sara Lučić na dvoranskim prvenstvima u Novom Sadu i Beogradu skokom u vis od 85 centimetara najavila uspješnu sezonu.

Đurović je podsjetio da je atletičar ovog kluba Mihajlo Memedović na pojedinačnom prvenstvu BiH početkom februara u Zenici i na Prvenstvu Srbije u višebojima u Boegradu, postavio nove rekorde za junire u skoku u dalj, rezultatom 6,98 metara i u sedmoboju za mlađe juniore sa 4.505 bodova.

Prema njegovim riječima, Mladena Petrušić iz “Glasinca”, najbolja atletičarka Srpske za 2018. i 2019. te najbolji sportista opštine Sokolac za prošlu godinu, šampionka Balkana u semoboju, pripremala se za nove rekorde u takmičenju na otvorenom, ali zbog ove situacije nije nastupala.

Trener sokolačkog Atletskog kluba istakao je da mnogo očekuje i od Aleksandra Lučića, koji je među najboljim bacačima koplja u Srpskoj i BiH.

Đurović je naglasio da je “Glasinac” već dugi niz godina među vodećim klubovima BiH i Republike Srpske i već pet/šest puta proglašeni za najuspješniji klub opštine Sokolac,te da ove godine obilježava 20 godina od obnavljnja rada ranijeg kluba.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider