Dejan Golijan prvak Balkana u džiu džici

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Ostali sportovi

Dejan Golijan, član Ju Jitsu kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva, postao je prvak Balkana u Atini.

Golijan se okitio zlatnim odličjem nakon četiri dobijene borbe.

U prvom kolu savladao je predstavnika Kipra(14:6), zatim ostvario dominantnu pobjedu na ‘’full ipon – 50:0’’ u drugom kolu protiv predstavnika Rumunije.

U polufinalu Golijan je trijumfovao ponovo protiv Rumuna (14:0), i zakazao borbu protiv italijanskog reprezentativca, koji je svoje tri prethodne borbe dobio na ‘’full ipon’’.

Uspio je da savlada i posljednju prepreku ka tronu Balkana i, pobijedivši predstavnika Italije rezultatom 11:7, postao prvak Balkana u ju jitsu borbama.

Tu nije kraj uspjesima Slavije, jer je i drugi takmičar iz ovog kluba, Davor Bujak, osvojio treće mjesto i bronzanu medalju.

Nakon izgubljene prve borbe putem diskvalifikacije, Bujak je kroz repesaž došao do bronzanog odličja, pobijedivši predstavnike Kipra(full ipon 50:0), Rumunije(11:9), i Grčke (9:6).

Ju Jitsu klub Slavija je nastupio pod okriljem Ju Jitsu reprezentacije Republike Srpske sa 3 takmičara, a dva su uspjela da osvoje medalje.

Luka Bojanić je nastupio u disciplini ‘’newaza – Jiu Jitsu’’, međutim nije uspio da se umiješa u borbu za medalje.

Ovaj uspjeh je potvrda dobrog i kontinuiranog rada u klubu iz Istočnog Sarajeva, na čelu sa Danijelom Blažićem, osvajačem bronzanog odličja sa prošlogodišnjeg Evropskog seniorskog prvenstva, održanog u Banja Luci.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider