Bokseri “Glasinca” među najboljima u BiH

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 weeks u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Pixabay

Sokolački Bokserski klub “Glasinac” završio je 2020. godinu okitivši se sa više od 30 medalja, ženska ekipa je zvanični prvak Premijer lige BiH, dok je muška zauzela pozicije od šestog do osmog mjesta na nivou BiH, rekao je Srni predsjednik Kluba Predrag Bartula.

Bartula je naglasio da je “Glasinac” i minulog vikenda na završnom takmičenju za boksere u Banjaluci, gdje su nastupila tri boksera sa Sokoca, pokazao da je među najboljima od 17 klubova Republike Srpske.

Јunior “Glasinca” Rajko Tomović /uzrast 2004-2005. godište/ osvojio je prvo mjesto, pobijedivši Luku Ilića iz Bratunca, te je proglašen za najboljeg borca u tom uzrastu i ponio pehar najperspektivnijeg juniora u Srpskoj.

Reprezentativac Luka Veljović bio je drugi u kategoriji mladi /uzrast 2002. godište/ nakon što je izgubio od vrlo dobrog reprezentativca Veljka Sekulića iz Banjaluke – naveo je Bartula.

Član sokolačkog Bokserskog kluba Marija Amović osvojila je treće mjesto u kategoriji juniorki /uzrast 2005. godište/.

Bartula je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima “Glasinca”, naglasivši da su u 2020. godini nastupili na Evropa kupu u Bijeljini među 17 reprezentacija, na “Zlatnoj rukavici” u Subotici među osam, i na Evropskom prvenstvu u Budvi među 30 reprezentacija, što smatra najvećim dometom sokolačkih boksera.

On je istakao da je na takmičenjima nastupilo i osam mladih boksera, koji će u narednom periodu postići dobre rezultate, te dodao da su već pokazali svoj potencijal.

Bokserska ekipa žena “Glasinca” zbirom bodova završila je ovu godinu kao prvak Premijer lige BiH, a muška se nalazi od šestog do osmog mjesta na nivou BiH – naveo je Bartula.

Član “Glasinca” Mladenka Čančar potvrdila je da je prvak BiH za seniorke za ovu i prošlu godinu, a njena klupska koleginica Marija Amović prvak BiH u kategoriji juniorki za 2020. godinu.

Mladi bokser “Glasinca” Luka Veljović potvrdio je da je prvak Republike Srpske u svojoj kategoriji i u 2020, što je bio i prethodne godine.

Na seniorskom prvenstvu BiH ove godine, Veljović je bio drugi, kao najmlađi takmičar, te ponovo osvojio titulu prvaka BiH kao najbolji omladinac, a bio je i treći na “Zlatnoj rukavici” u Subotici, te učestvovao na Evropskom prvenstvu u Budvi.

Bartula je najavio da će uskoro biti pokrenuta liga od četiri bokserske ekipe na nivou BiH, uzrasta od 2003. do 2004. godišta, u okviru koje će biti organizovana regionalna takmičenja.

Bokserski klub “Glasinac” osnovan je na Sokocu 2012. godine i trenutno broji više od 30 momaka i djevojaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider