Blažić potajno mjerka medalju

Izvor: sportdc.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Ostali sportovi

Jedan od najboljih jitsuka regiona, Danijel Blažić, predstavljaće ovog vikenda Republiku Srpsku na Evropskom prvenstvo u džiu džicuu koje se održava u Banja Luci.

Blažiću će ovo biti druga kontinentalna smotra najboljih jitsuka, nakon što je 2013. nastupao u Mariboru. Višestruki šampion Balkana, osvajač mnogobrojnih nagrada u regionu, kao i najbolji borac Republike Srpske u 2016. godini, ima i učešće na Svjetskom prvenstvu u Sankt Petersburgu 2010. godine, ali ovo što dolazi sada je novi veliki izazov za njega. Želi da pred svojom publikom proba pokloniti medalju Džiu džicu Savezu Republike Srpske za dvadeset godina postojanja.

Posljednjih šest mjeseci intenzivno treniram za ovo takmičenje i potajno se nadam medalji koja bi bila od istorijskog značaja za Savez obzirom da do sada niko nikada nije osvojio evropsku ili svjetsku seniorsku medalju. Taj rezultat bi imao još veću draž budući da Savez sada slavi 20 godina svoga postojanja. Očekujem mnogo jaku konkurenciju. U goste nam dolaze najbolji evropski borci. U kategoriji u kojoj ja nastupam, do 77 kilograma nastupiće četiri borca koja su već osvajala evropske i svjetske medalje. Ipak, nadam se povoljnom žrijebu na početku turnira, a poslije ništa nije isključeno jer je iza mene dobar trening i kontinuirana forma koju sam brusio u matičnom klubu JJK “Slavija”, ali i u Džudo klubu “Randori” i Karate klubu “Slavija”. Posebno bih se, ovom prilikom, zahvalio trenerima ova dva kluba, Ljubiši Majdovu i Dejanu Vukadinu koji su mi dodatno omogućili da se usavršim u svom sportu, rekao je za naš portal Danijel Blažić.

Podsjećamo, reprezentaciju domaćina čini 11 takmičara iz klubova Republike Srpske, a pored Blažića iz njegovog kluba dolaze još i dvije djevojke Mia Elek i Tamara Radošević, te glavni trener Ognjen Crnogorac.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider