Na kafi sa Majom Buha

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 5 years u

Na kafi sa

Foto izvor: TrebevicInfoPortal

Maja Buha je mlada pjevačica iz Istočnog Sarajeva koja pored Srednje muzičke škole u Istočnom Sarajevu pohađa i „Basics“ privatnu školu pjevanja. Pored pjevanja gaji veliku ljubav prema manekenstvu i glumi kojom se uporedo bavi. Sa svojih 16 godina snimila je svoj prvi singl „Da li znaš“ kojim se ujedno i predstavila publici.

Na naše veliko zadovoljstvo imali smo priliku da razgovaramo sa Majom i tom prilikom čujemo nešto više o njenim dosadašnjim ostvarenjima i budućim planovima. Kratki intervju donosimo u nastavku:

 • Kada si počela da pjevaš i sviraš klavir, prepoznala ljubav prema pjevanju i odlučila da će tvoja karijera da ide u tom pravcu?

Dok sam bila dosta manja stalno sam pjevušila pa su moji prijatelji i porodica rekli da bih mogla da pokušam da pjevam jer imam lijep glas i tako me motivisali da sa 11 godina upišem nižu muzičku školu gdje sam počela da sviram i klavir. Tada nisam ni slutila da će mi to možda biti buduća profesija ali to me privuklo pa sam upisala i srednju muzičku školu i to je taj pravac koji sam sebi zacrtala. Više volim da pjevam nego da sviram klavir. Planiram da završim srednju muzičku školu sa što boljim uspjehom i da upišem Muzičku akademiju u Sarajevu.

 • Sobzirom da si jako mlada i imaš puno interesovanja i obaveza, kako uspjevaš sve da postigneš?

Ja sam osoba koja ne voli neorganizovanost i zbog toga volim da organizujem sve svoje obaveze i jedino tako mogu sve da stignem. Naravno imam i podršku svojih roditelja, prijatelja i profesora tako da uspjevam sve da postignem.

 • Imaš li podršku svog Grada i sugrađana jer si već poznata i van njega?

Do sad sam naišla samo na pozitivne komentare i kritike, i podržavaju me jer je neko iz naše sredine uspio da se progura, uglavnom imam podršku.

 • Ko ti pomaže u promociji?

Moj profesor i mentor Đorđe Jovančić ima mnoga poznastva sa medijskim kućama tako da preko njega mogu dosta da se pokažem u medijima, a tu su i moji prijatelji koji me promovišu na facebook-u i skupljaju preglede.

Maja_Buha_intervju2

 • Iza sebe imaš brojne nastupe koji od njih ti je najvažniji i koji je na tebe ostavio najveći utisak?

Izdvojila bih nastup na humanitarnom koncertu pretprošle godine u Kulturnom Centru Istočno Sarajevo, koji je na mene ostavio najveći utisak jer sam imala priliku da pjevam sa Deenom Fuadom Backovićem njegovu pjesmu „Bez trunke srama“. 

 • Kakva su ti očekivanja od singla i možeš li nam reći nešto više o tome?

Tekst muziku i aranžman radio je Đorđe Jovančić koji je moj mentor i muzički producent, master za pjesmu je rađen u Americi, za spot su bili zaduženi studenti sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i to je zaista bilo jedno super iskustvo pošto mi je to bio prvi put da snimam spot, a i tu su bili sve mladi ljudi pa je bilo mnogo zanimljivo.

 • Gdje planiras da promovišeš singl i gdje si već imala promociju, hoce li promocija biti i u Istočnom Sarajevu?

Promociju sam imala u dosta medija do sad. Za neki značajniji nastup ovdje, gdje bih mogla da promovišem, još uvijek ne znam jer to uglavnom ugovara moj mentor pa me još uvijek nije ništa obavjestio ali će vjerovatno biti i ovdje.

 • Imala si priliku da sarađuješ sa Aleksandrom Kovač sa kojom si snimila i pjesmu, kakvo je to bilo iskustvo za tebe?

Aleksandra je došla u „Basics“ školu prošle godine gdje je držala trodnevni seminar i tad sam imala priliku dosta toga da naučim, ona nam je pokazala vrhunsko znanje i produkt tog seminara je bilo snimanje njene autorske pjesme „Bori se“ koju sam snimala zajedno sa svoje tri koleginice iz te škole. Bilo je veliko zadovoljstvo sarađivati sa Aleksandrom jer je veliko ime na muzičkoj sceni u Srbiji ali i kod nas, zaista je divna osoba.

 • Planiraš li saradnju sa još nekim poznatim ličnostima ili možda da ponoviš saradnju sa nekim sa kojima si je već imala?

Trenutno nisam planirala saradnju ni sa kim, ali možda u budućnosti bude saradnje. Moguće je da ću ponoviti saradnju sa Aleksandrom Kovač. U planu je da mi napiše pjesmu, ali još uvijek ne mogu to sa sigurnošću potvrditi.

 • Koji su tvoji naredni planovi vezani za muzičku karijeru?

Planiram drugi singl koji će izaći na ljeto, biće to brži ritam za ljetnje dane. Spot za tu pjesmu biće malo komercijalniji. U toku je priprema te pjesme. Biće dosta i nastupa i koncerata ali o tim datumima će biti informacija na mojoj facebook stranici.

 • Muzika koju snimaš je prilagođena tvojim vršnjacima, hoćeš li nastaviti da snimaš takve pjesme?

Da, moja muzika je prilagođena mom uzrastu, nije previše ni ozbiljna ni dječija, mada je to malo škakljivo jer tinejdžerska dob je takva da ne znate jeste li dijete ili odrasla osoba. Dosta sam zrelija od svojih vršnjaka pa mi je malo čudna takva vrsta pjesama, ali sve u svemu to je jedna pjesma za skroman početak.

 1. pametna i lijepa a pjeva kao andjeo

 2. Bravo, svaka čast!!!

 3. Ljepotice, divna si, samo naprijed! Moja je zelja da te jednog dana vidim sa dugom kosom, ali ako je to tvoj fazon, ok. Samo furaj!

 4. Super pjesmica, samo naprijed Majooo..

 5. svaka cast
  daj ga malo po tempu samo majo
  upadaj u mc vode tu si jos jaca

 6. blago majci koja te takvu lijepu i pametnu rodila i odgoila cestitam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider