Novogodišnje želje

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 years u

Maja Lovrenčić

Poslednji dani jedne godine nekako po  nepisanom pravilu uvek služe za prebiranje po sećanjima, uspešnim i neuspešnim poslovima, promišljenim i nepromišljenim postupcima, ostvarenim i neostvarenim ambicijama… Tek u ta doba praznične euforije oseti se snaga volje za stvarima za koje smo prilikom rekapitulacije shvatili da nismo stigli da ostvarimo, setnost zbog izubljenih ljudi, vremena i loših reči koje smo uputili onima koje volimo. Tek onda prebrojimo kovanice i shvatimo koliko skupo plaćamo svoju nepromišljenost, bahatost i gordost!

Ali ho ho, dobra je vest da sutra počinje nova godina, prvi u nizu od 365 dana kada imate priliku da, po ko zna koji put shvatite da možete bolje, možete smirenije, možete iskrenije. I da nemate šta izgubiti…

U novoj godini vam želim puno zdravlja. Perite ruke često i puno jedite voća. Jedite polako i dajte sebi vremena da uživate u tih 15 minuta obroka sa porodicom. Spremite im nešto fino, hrskavo i ukusno i vodite računa, prebrzo živimo da bismo imali taj luksuz da i tih par minuta dok sedimo za stolom provedemo na telefonu. Umesto fejsbuka, listajte vaše lepe zajedničke trenutke, umesto lekova pijte čajeve i tople, voćne napitke, umesto bolnica, idite u prirodu. Ona nema vek postojanja, a svako od nas živi zahvaljujući njoj.

Želim vam da budete srećni. DANAS. Onome što imate danas. Čovek je prokleto biće, sa implementiranim ambicijama da uvek iznova i iznova želi bolje, i više, i veće… I nikada nema dovoljno tanjira, nameštaja, auta, para, nekretnina, obuće, odeće… Umesto toga, budite srećni i zahvalni za ono što imate danas, ako ništa drugo, bar će to danas biti spokojno. I ono sutra kad se probudite zadovoljni, a plus kad nabavite novu tašnu… Zadovoljstvo je u očima pomatrača ibićete srećni svaki naredni dan.

Želim vam da budete uspešni. Smireni i sa jasnim ciljevima. Otvoreni za nova saznanja i vedrog duha, spremni da se posvetite onome što preuzmete kao odgovornost. Čovek je živo biće sa genetski generisanim kodom na rad. Rad je stvorio čoveka i rad je ono što ga održava. Bilo da radite za privatnika, u državnoj službi ili samostalno, držite se parole da je dokon čovek najopasniji i sretno u nove pobede. Ne zatvarajte svoj um za nova iskustva i ko zna, možda vam se već sutra ukaže neka bolja prilika… Univerzum je na vašoj strani.

Želim vam puno mira, spokoja i ljubavi. Nazovite svoje starije članove porodice i recite im koliko ste im zahvalni što, zahvaljujući njima i vi danas postojite. Poklonite im kutiju bombona i ukrasite im jelku, tih pola sata dok ste sa njima njima će značiti više nego išta. Izvinite se ljudima koje ste uvredili, nije sramota priznati greške, sramota je okrenuti glavu. Recite da vam je žao.  Nadjite vremena za šetnju sa svojim najbližima, sa ljubimcem ili za kafu sa starim prijateljima. Setite se dragih ljudi i iskoristite ovo vreme modernih tehnologija i besplatnih društvenih mreža na najbolji način. Poklonite ljudima koje volite neku sitnicu koja im je potrebna ili koja će im ulepšati trenutak. Poklonite im svoju ljubav i ne bojte se da vam neće  biti uzvraćena. Ljubav je isto kao i znanje, što se više deli, više je ima!

A sutra okrenite novi list i pustite loše stvari da odu sa prošlom godinom.  Ne dozvolite da šaljete šablonske čestitke nebitnim ljudima, već iskrene recite onima koje volite. Ne dozvolite da se probudite sa gnevom, neka vam novogodišnje jutro donese spokoj. Uprkos svim greškama, verujte u svoje izbore, u svoje osećaje i u svoje stavove. Pronadjite inspiraciju i snagu u sebi i svom domu i budite sigurni da, samo ste VI ti koji vaš svet menja na bolje. A od vaše zone komfora se menja i ostatak sveta!!!

PS. A noćas manje alkohola i manje pirotehnike, više osmeha, poljubaca, zagrljaja i iskrenih čestitki! Srećno vam bilo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider