“Tatina ćerka” ili “mamin sin” šta je bolje?

Izvor: b92

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Ljubav i stil

“Žene – Ne možeš sa njima, ali ne možeš ni bez njih!”, zapisao je filozof, teolog i književnik Erazmo Roterdamski.

Psihijatar i psihoanalitičar Sigmund Frojd je “priznao”: 

“Veliko pitanje na koje nikada nije odgovoreno i na koje ni ja nisam bio kadar da odgovorim, uprkos mom tridesetogodišnjem istraživanju ženske duše glasi: Šta žena hoće?” 

Pripadnice ljepšeg pola su oduvijek bile inspiracija muškarcima, izazivale su pažnju i budile znatiželju, ali su, čini se, i dalje umnogome ostale nedokučive. Tajanstvene. Ponekad se za njih kaže da su zapravo “jači pol”, a ako i nije tako, na forumima se na duhovit način “ispreda” priča zašto je bolje biti žena. 

Dame u prosjeku imaju duži vijek, manje su “kilave” od muškaraca, lakše se bore sa virusima, promajom, umorom. Dok pričaju, mogu da rade više stvari u isto vrijeme, a da ne izgube fokus sa suštine. 

Muškarci njima otvaraju vrata, a ne obrnuto. Imaju PMS kao izgovor za loše raspoloženje / glavobolju / “maltretiranje” partnera. 

Ženske suze su u redu, muške se pripisuju kilavcima. Uvijek je bolje biti “tatina ćerka”, nego “mamin sin”.

Muškarci kleče pred ženama kada ih prose, a ne obrnuto. Kad su na sastanku sa dosadnim frajerom, uvijek mogu da se zadrže u toaletu “popravljajući šminku” i da odu ranije – “jer ih boli glava”. 

Nije im potreban novi, brz auto da bi se obradovale. Isti efekat ostvaruju nove cipele. 

Djevojke mogu da se grle sa drugaricama, spavaju u istom krevetu i javno pokazuju ljubav, a niko neće pomisliti da su homoseksualne orijentacije. 

Žene znaju da li su nekom majke i bez DNK analize. 

Uvijek mogu da iskoriste šarm da bi se progurale preko reda ili izbjegle plaćanje kazne za brzu vožnju.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider