Najbolji anti-age proizvodi koje bi trebalo da koristite

Izvor: elle

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Ljubav i stil

Pitanje koje se stalno nameće kada je njega lica u pitanju jeste, kada treba da se počne sa anti-aging kremama?

Dermatolog Sherry Ingraham, svakodnevno odgovara pacijentkinjama na to pitanje jednim te istim odgovorom: što prije krenete da njegujete lice, to bolje! Ipak, ako to niste radile u ranim dvadesetim, nema veze, krenite sada i i dočekajte četrdesete, spremne.

,,Mlijeko za sunčanje jedan je od najbitnijih anti-aging proizvoda, a njega koristite otkako znate za sebe. Tako treba da se ponašate i sa njegom lica. Odnosno ako me pitate kada je pravo vrijeme da počnete sa korišćenjem antirid krema, pravi odgovor je odmah”, kaže Sharry.

Ukoliko ste u ranim dvadesetim razvile rutinu i počele da koristite adekvatne anti-aging kreme za vaš tip kože, vaša koža je već stekla određenu zaštitu, tačnije podlogu, pa će vaše lice izgledati svježe i mlado i u tridesetim. Ipak, postoji niz proizvoda koje biste trebalo da uključite u njegu lica ako želite da vam koža blista.

,,Kad kupujete neki proizvod za kožu lica obavezno pročitajte šta piše na etiketi. Bitno je i da znate šta vama treba. Cilj je da kupite kremu koja će sačuvati elastičnost kože i prirpemite je za godine kada se koža više ne proizvodi toliko kolagena”, objašnjava Ingraham koja želi da demistifikuje sledeće sastojke koje bi žene u tridesetim već trebalo da znaju čemu služe.

Cink

,,Krema za sunčanje je nešto što treba da bude osnova. Kada kupujete kremu birajte onu sa faktorom 30+ ili većim. Svojim pacijentkinjama takođe preporučujem da kupuju kreme sa cinkom koji je jedan od glavnih sastojaka u gotovo svim makeup proizvodima”, kaže Sherry. Ovaj mineral osim što veoma povoljno utiče na funkcionisanje imunog sistema, ima blagotvorno dejstvo na kožu, odnosno pomaže bržem zarastanju rana.

Alfa-hidroksilna kiselina

,,Često se dešava da djevojke u dvadesetim imaju problem sa aknama. Glikolna kiselina, mliječna kiselina i druge alfa-hidroksilne kiseline vrše blagi piling dajući koži, blistavi i baršunasti izgled. U dvadesetim koristite blagi toner na bazi glikolne kiseline, a u tridesetim pređite na serum sa antioksidansima i glikolnom kiselinom”, savjetuje Sherry Ingraham.

Antioksidansi

,,Antioksidansi igraju ključnu ulogu protiv starenja. Oni štite vašu kožu od slobodnih radikala koji oštećuju ćelije. Ono što treba znati jeste da nisu svi antioksidansi isti. U zavisnosti od cijene variraće i kvalitet, tako da je ovo svakako nešto na šta želite da potrošite vaš novac. Moja preporuka je da uzmete serum koji sadrži između 15 i 20 odsto vitamina C. Treba pomenuti da je rezveratol takođe odličan antioksidans, a nalazi se u crvenom vinu.”

Niacinamid

,,Niacinamid je vitamin B3. Osim što posvjetljuje kožu odličan je za hidriranje. Pomaže u problemima pigmentacije i izjednačava boju kože.”

Lipidi

,,Dešava se da se koža isuši i postane gruba. Kada se to desi nema ništa bolje od lipida koji će joj vratiti elastičnost i nahraniti. Lipide u preparatima za kožu često nazivaju i ceramidi koji sprečavaju dehidrataciju kože stvarajući zaštitne barijere. Ova supstanca poboljšava gipkost i vlažnost kože.”

Retinol

,,Derivat vitamina A. Retinol uklanja mrtve ćelije površinskog sloja epiderma, pomaže stvaranje novih i mladih ćelija, a ima i antirid dejstvo na dublje slojeve kože tako da ovu supstancu svakako treba da potražite na etiketi vaše kreme” savjetuje Sherry Ingraham.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider