Koliko često treba da primjenjujete piling na licu

Izvor: PureWow

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Ljubav i stil

Foto izvor: Ilustracija

Podignite ruku ako se i vama dogodilo da pilingom za lice nanesete veću štetu nego korist vašoj koži.

Ako vam nedostaje taj osjećaj pročišćenja kože pogledajte koji oblik pilinga je najbolji za kožu i koliko često treba primjenjivati ovakvu vrstu čišćenja?

Koje su prednosti pilinga?

Redovan piling je ključan faktor za blistav ten. Fizički i hemijski pilinzi pomažu pri osvjetljavanju tena i uklanjanju mrtvih ćelija kože. Pilinzi otvaraju pore, održavaju kožu čistom i pomažu pri smanjenju pojave akni. Osim toga, čine kožu glatkom i smanjuju pojavu sitnih linija i bora.

Razlika između hemijskog i fizičkog pilinga?

Hemijski pilinzi pomažu pri uklanjanju mrtvih ćelija kože i pri posvjetljenju tena. Oni obično sadrže sastojke poput glikolne kiseline i mliječnih kiselina. Fizički pilinzi koriste sitna zrnca kako bi mehanički očistili prljavštinu sa vaše kože.

Koja vrsta pilinga odgovara kom tipu kože?

Fizički piling je dobra metoda za neosjetljivu kožu lica, dok je hemijski piling odličan za sve tipove kože. Posebno je preporučljiv osobama koje se bore sa aknama na licu, ili imaju oštećenja na koži od sunca. Takođe hemijski piling se preporučuje i za efikasno čišćenje osjetljive kože.

Koliko često treba primjenjivati piling za lice?

Prema savjetu stručnjaka, piling lica je poželjno raditi jednom do dva puta sedmično. Ako primjetite da vam usljed korišćenja pilinga koža nije pretjerano nadražena i suva, možete povećati i do četiri puta, ali se sve preko toga ne preporučuje. Važno je znati da piling lica ne smije ni u kom slučaju da bude dio svakodnevne rutine održavanja čistoće kože lica.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider