Jednostavni trikovi za jutarnju šminku

Izvor: ljepotaizdravlje.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Ljubav i stil

Bilo da spadate u grupu žena koje nisu jutarnji tipovi, pa ujutru samo na brzinu nanesu make up, ili u one koje obožavaju svoje jutarnje rituale, te se probude i sat ranije kako bi se spremile za dan, morate lice pravilno pripremiti za nanošenje šminke.

Posebno je važna priprema kože, kad smo više izloženi suncu i negativnim uticajima UV zračenja. Predstavljamo vam četiri jednostavna koraka, uz koje će vaša šminka trajati duže i neće joj biti potrebna popravka tokom dana.

Prvi korak je čišćenje kože lica micelarnom vodom. Nakapajte je na vaticu i nježno, kružnim pokretima očistite cijelo lice.

Jako je važna njega područja oko očiju, koje prvo otkriva znakove starenja. Sitne borice možete ublažiti nanošenjem seruma, koji treba lagano da utapkate kao što tapkate highlighter.

Hidratizacija je jako važna. Žene često prave grešku, jer nanose puder bez prethodnog apliciranja hidratantne kreme. U jutarnjim satima ona se nanosi u tankom sloju, koji se rasporedi na ključne tačke lica i dobro utrlja.

Za jutarnji make up najbolje je izbjegavati teške tečne pudere. Idealna zamjena su CC kreme, koje su laganije teksture, pa zahvaljujući njima lice izgleda prirodno. Umjesto korektora koji su često gusti, izaberite highlighter koji će posvijetliti sve ključne tačke na licu i osvježiti dio očiju gdje su vidljivi podočnjaci. Na trepavice nanesite tanki sloj maskare i spremni ste za dan!

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider